SALARII NESIMŢITE, varianta internaţională. Cât câştigă un ŞEF de LIFT sau un DIRECTOR de FOTOCOPII

Publicat: Sâmbătă, 26 Iulie 2014 11:47 // Actualizat: Sâmbătă, 26 Iulie 2014 11:47 // Sursa: romaniatv.net

Congresul din Paraguay va suprima salariile excesive, "nesimţite",  plătite unora dintre angajaţii săi titulari ai unor posturi cum ar fi 'şef de lift' sau 'director de fotocopii', care încasează până la 3.500 de dolari pe lună, în timp ce salariul minim este de 400 de dolari.

Foto: pulsamerica.co.uk

'Este vorba despre mulţi bani. Voi încerca să iau o hotărâre, în acord cu ceilalţi membri ai Senatului, pentru suprimarea acestor salarii', a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedintele Congresului, senatorul Blas Llano.

Scandalul a izbucnit după apariţia unei anchete în presa din această ţară cu şapte milioane de locuitori, plină de inegalităţi şi marcată de o corupţie endemică. Unii angajaţi ai Parlamentului (Senatul şi Camera Deputaţilor), împodobiţi cu titluri pompoase, încasează prime cum ar fi pentru 'punctualitate' sau pentru 'nivelul studiilor', potrivit anchetei apărute în cotidianul ABC Color, informează Agerpres.

Citeşte şi La câte zile de concediu au dreptul salariaţii part-time

După cum a menţionat Blas Llano, suprimarea acestor 'supersalarii' va permite economisirea a patru milioane de dolari anual. 'Am solicitat un audit extern pentru a studia cazul fiecărui angajat şi le-am cerut celor 44 de senatori să îmi prezinte lista persoanelor care lucrează pentru fiecare dintre ei', a adăugat preşedintele Congresului de la Asunción.

Alte publicaţii au dezvăluit că angajaţii Parlamentului încasează până la cinci salarii lunare suplimentare, prime de până la 50% din salariu pentru fiecare copil şi bonuri pentru diverse cumpărături.

Printre liftieri, 16 angajaţi au salarii de peste 700 de dolari pe lună. Congresul dispune numai de două ascensoare. Senatul numără peste 1.000 de angajaţi.

Citeşte şi Salarii uriaşe la o companie de stat pentru noii angajaţi: 20.000 de lei pe lună

La sfârşitul lui 2013, unui senator i-a fost ridicată imunitatea (la al doilea vot), după ce a fost pus sub acuzare de justiţie pentru deturnare de fonduri pentru că şi-a plătit bona cu mărinimie din fondurile Congresului.

Republica Paraguay figurează pe locul 150 din cele 177 de ţări incluse în clasamentul corupţiei pe 2013 realizat de Transparency International.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iul 12:44
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RO1

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http://SmartUrl.it/TOR

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tankuri Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RO1
26 iul 12:00
...cum ar fi ‘şef de lift’ sau ‘director de fotocopii’, care încasează până la 3. Citește mai departe…

...
26 iul 11:59
...ai unor posturi cum ar fi ‘şef de lift’ sau ‘director de fotocopii’, care încasează până …read more ...
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H