Clericii musulmani jubilează după uraganul Sandy: E pedeapsa divină pentru filmul anti-Mahomed

Câţiva clerici musulmani consideră că uraganul Sandy şi ravagiile făcute de mega-furtună sunt pedeapsa divină pe care americanii trebuie să o îndure pentru filmul "Innocence of Muslims", în care profetul Mahomed era batjocorit, şi pentru alte vicii ale societăţii americane.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 13:51
Clericii musulmani jubilează după uraganul Sandy: E pedeapsa divină pentru filmul anti-Mahomed

Un cleric egiptean a descris uraganul Sandy ca fiind răzbunarea divinităţii pentru filmul anti-Islam care în luna septembrie a iscat valuri de proteste în lumea musulmană. „Unii se minunează de uraganul din America şi nu îi ştiu cauzele. Eu cred că este răzbunarea divină pentru iubitul profet„, a scris clericul Wagdi Ghoneim, pe pagina sa de Twitter.

Comentariul său a generat reacţii contradictorii, fiind şi lăudat, dar în special criticat, o mulţime de musulmani delimitându-se de opinia clericului egiptean, despre care au spus că nu reprezintă divinitatea, ci pe terorişti. Cei mai mulţi au atras atenţia că în SUA trăiesc o mulţime de musulmani şi că nu este bine să doreşti răul altora.

Şi în Arabia Saudită o figură importantă a clerului, Salman al-Audah, a atras atenţia că furtuna care a provocat moartea a peste 140 de persoane este un avertisment pentru americani să se convertească la islamism. Asta cu toate că Marele Muftiu Abdel Aziz Al Sheik afirmase într-un interviu că a te bucura de nenorocirea căzută pe capul americanilor este contrară principiilor Islamului şi făcând apel la cei care ar fi tentaţi să se bucure să-şi amintească faptul că printre victime se numără şi musulmani.