Clienţii uneia dintre cele mai mari bănci din România s-au trezit cu banii blocaţi pe carduri. Răspunsul băncii

Zeci de clienți ai uneia dintre cele mai mari bănci din România acuză faptul că le-au fost blocați bani pe carduri, nemaiputându-se folosi de aceştia la cumpărături. Alţi clienţi susţin chiar că nu mai pot folosi cardurile de câteva zile, potrivit HotNews.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 17:46
Clienţii uneia dintre cele mai mari bănci din România s-au trezit cu banii blocaţi pe carduri. Răspunsul băncii

Luni, 13 iulie, Raiffesen Bank a postat pe pagina de Facebook următorul mesaj:

Dragi clienți,

În acest moment, tranzacțiile efectuate cu cardurile de debit funcționează cu întreruperi, motiv pentru care vă cerem scuze pentru disconfortul creat. Depunem toate eforturile pentru remedierea situației. De asemenea, vă asigurăm că toate sumele care au fost blocate vă vor fi returnate în cel mai scurt timp posibil. Mulțumim pentru înțelegere„.

Postarea are peste 140 de comentarii și peste 40 de distribuiri, oamenii atrăgând atenţia că problema nu este rezolvată. Iată câteva dintre comentariile în care clienţii Raiffeisen Bank acuză faptul că nu-i pot folosi banii din conturi:

Urma sa plecam în concediu, m-am dus sa scot 4000 de lei de la bancomat, m-am trezit și fără cash și fără bani pe card, nu pot sa alimentez mașina, nu pot să-mi fac cumpărăturile, nu putem pleca nicăieri, banii sunt blocați la ei, și ne asigura în continuare ca „se va rezolva în cel mai scurt timp”, dacă pierd 1-2 nopți de cazare achitate deja, cui ii pasă? Cine suporta pierderea? Clientul, banca face mereu sa nu iasă cu nimic în pierdere„.

Citeşte şi Veşti bune pentru românii cu credite în lei. Indicele ROBOR a scăzut

Astazi am primit refuz la plata de 2 ori la un POS Raiffeisen folosind un card de la alta banca. A treia incercare dar la un POS BRD (acelasi comerciant) a fost cu succes. Apoi a venit surpriza: banii au fost retrasi si pentru cele doua tranzactii esuate desi am primit chitanta cu tranzactie declinata. Good job Raiffeisen!„.

„Am vrut să scot bani de la bancomat, bani nimic dar pe card mi i-a reținut!”.

Nu e ok sa lasati oamenii fara bani atata timp. Incerc sa va contactez de 2 ore pentru a primii banii inapoi si tot nu mi s-a spus exact cand ii voi avea. Deja consider sa schimb banca„.

Contactaţi de HotNews.ro, reprezentanţii băncii au dat asigurări că problemele au fost remediate, dar pot apărea disfuncţionalităţi de scurtă durată. 

În acest moment tranzacțiile cu carduri funcționeaza normal, dar mai pot apărea întreruperi de scurtă durată, în urma unei actualizări complexe a sistemelor informatice. Intermitențele au apărut luni și în mai mică măsură astăzi. De asemenea, confirmăm că toate sumele care au apărut ca blocate sau nu au fost vizibile în contul clienților în urma unei plăți nefinalizate în cursul zilei de luni, 13 iulie, sunt în conturile clienților. În astfel de situații, când se întrerupe o plată înainte de finalizare, dar suma apare ca reținută, timpul mediu de remediere este de circa o oră. Aceste remedieri au loc în mod automat, nu este necesară o acțiune din partea clienților (apel în call center sau în agenție)”, precizează reprezentanţii Raiffeisen Bank.