Clima se răceşte în Europa: Studiile prevestesc fenomene similare cu cele de acum două milenii

În timp ce la noi se anunţă o vreme în uşoară încălzire, un studiu recent publicat arată că în Europa în general clima se răceşte.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 14:31
Clima se răceşte în Europa: Studiile prevestesc fenomene similare cu cele de acum două milenii

Specialiştii au identificat o răcire a climatului Europei care, în plus, vine şi cu creşterea cantităţilor de precipitaţii. Oamenii de ştiinţă consideră că suntem în apropierea unui Minim Solar, în urnmătorii ani, care poate fi comparat cu o situaţie similară de acum 2.800 de ani, când la nivel de climă la noi pe continent s-au produc modificări semnificative.

Cu alte cuvinte, putem spune că teoria conform căreia încălzirea globală bate la uşă este serios zdruncinată de acest studiu care ar dovedi contrariul. Chiar dacă în prezent ne îndreptăm spre un maxim solar (2013) care, conform NASA, va aveal loc la jumătatea anului viitor, rezultatele cercetărilor recente vorbesc despre un impact major asupra climei pe Terra, mai ales asupra Europei, în sensul scăderii temperaturii şi creşterii cantităţilor de precipitaţii. O veste bună pentru regiunile sudice ale Europei, unde se preconiza secetă.