Climatologii sunt uimiţi: „Ne îndreptăm către un NOU RECORD”

Luna mai a fost a 13-a lună consecutivă, care a depăşit recordul absolut de temperatură al perioadei respective, a declarat climatologul Roxana Bojariu. Ea precizează că până şi oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de această evoluţie a schimbărilor climatice.

17 iun. 2016, 09:55
Climatologii sunt uimiţi: „Ne îndreptăm către un NOU RECORD”

Ne îndreptăm către un nou record. Luna mai a fost a 13-a lună consecutivă, care a depăşit recordul absolut al perioadei respective şi începând din februarie, depăşirile nu au fost deloc mici, din contră, au fost depăşiri foarte mari, peste un grad. Pentru luna mai e în apropiere de un grad Celsius faţă de media intervalului 1951-1980. Aceste recorduri consecutive sunt recorduri care şi prin amplitudine au uimit comunitatea de oameni de ştiinţă, oameni obişnuiţi cu cifrele”, a explicat climatologul Roxana Bojariu, potrivit rfi.ro.

„Pe de altă parte, avem recorduri legate de extinderea gheţii în Arctica şi luna mai a însemnat o extindere foarte redusă, un record pentru luna mai şi aceste recorduri de suprafaţă din ce în ce mai mică acoperită cu gheaţă din Arctica durează din iarnă, ceea ce e un semnal îngrijorător. În Groenlanda s-a declanşat topirea sezonieră cu o lună şi ceva înainte şi acum procesul este foarte intens. Pe de altă parte, avem valuri de căldură în India, s-a depăşit temperatura de 51 de grade Celsius acolo, ceea ce înseamnă foarte mult„, a mai spus cercetătoarea.

CITEŞTE ŞI: Temperaturi de 50 de grade Celsius la nivelul asfaltului. Cum ne protejăm de CANICULĂ


loading...