Clinica Nera, acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, legături la vârful Bisericii Ortodoxe Române

Fundația care deține Clinica Nera, acuzată de tratamentul controversat care ar fi cauzat moartea lui Petrică Mîțu Stoian, este apreciată de Biserica Ortodoxă Română și susținută de instituții ale statului. Mai mult, conducerea fundației se lăuda că până și Garda Financiară le recomanda afaceriștilor prinși în neregulă să cotizeze cu donații!

16 nov. 2021, 08:36
Clinica Nera, acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, legături la vârful Bisericii Ortodoxe Române

Clinica Nera, acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, legături la vârful Bisericii Ortodoxe Române. Unul dintre personajele importante în cadrul Fundației „Sfânta Irina” a fost, de-a lungul timpului, Andreea Băndoiu, care în prezent le predă studenților de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Aceasta a condus ani la rând fundația din Voluntari, dar și societatea comercială Sanogenetic SRL, care a obținut milioane de euro din bani publici pentru clinica în care s-a tratat Petrică Mîțu Stoian.

Clinica Nera, acuzată de moartea lui Petrică Mîțu Stoian, legături la vârful Bisericii Ortodoxe Române

Andreea Băndoiu a oferit, în perioada în care coordona Fundația „Sfânta Irina”, un interviu publicației Flacăra, în care se menționa un lucru extrem de interesant: la bunăstarea instituției contribuiau diverși afaceriști prinși în neregulă de Garda Financiară, care erau sfătuiți de comisari să facă donații, ca să își spele păcatele!

EXCLUSIV Gigi Becali, dezvăluire şocantă despre adevărata cauză a morţii lui Petrică Mîţu Stoian: „Nu a murit din cauza terapiei cu oxigen hiperbaric. Clinica nu are nicio vină”

„Un om de afaceri a venit cu 100.000 de dolari. Garda financiară, impresionată după un control, a îndrumat niște firme să-și spele păcatele donând aici. Fiul unei foste paciente a dăruit banii câștigați la nunta lui, 25.000 de euro, pentru terapia durerii. Un important om politic a venit, într-o seară, singur, cu o propunere financiară: „Uitați aici, că e criză, și trebuie să treceți cumva de ea!”. Apoi sunt oamenii simpli și inimoși, unii dau un ban, alții dau o pomană. Totul e din donații, de la frigider până la cărți și icoane”, se menționa în reportajul realizat la Fundația „Sfânta Irina”, conform SpyNews.

Cauza morţii lui Petrică Mîţu Stoian, motiv de scandal între clinica Nera şi Ministerul Sănătăţii

După moartea lui Petrică Mîţu Stoian, reprezentanții clinicii au negat că ar avea vreo vină, prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook: „Dragii noştri, vă asigurăm că terapia hiperbară şi Clinica Nera nu au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîţu-Stoian! Regretăm şi deplângem dispariţia domniei sale! Avem convingerea că acest moment nefericit ne va întări şi adevărul (obiectiv, ştiinţific) va ieşi la lumină. Atunci, toţi aceşti „balauri cu picioare de lut” (a se citi „fake-news-uri grosiere”) se vor spulbera ca ceaţa la lumina soarelui. Iar noi, ca şi dumneavoastră, vom fi şi mai dedicaţi activităţii de recuperare a sănătăţii. Clinica Nera nu se închide! Activitatea noastră continuă cu încredere, determinare, tenacitate şi mai ales dăruire ca şi până acum. Suntem aici pentru sănătatea pacienţilor noştri!”.