Clinica Nera, mesaj de ultimă oră după ce a fost închisă temporar: „Terapia hiperbară și Clinica Nera NU au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîțu-Stoian!”

Ministerul Sănătăţii anunţă verificări la toate unităţile medicale unde a fost internat artistul Petrică Mîţu Stoian. Clinica Nera anunţă că adevărul va ieşi la lumină în urma anchetei.

13 nov. 2021, 13:12
Clinica Nera, mesaj de ultimă oră după ce a fost închisă temporar: „Terapia hiperbară și Clinica Nera NU au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîțu-Stoian!”

Clinica Nera anunţă că îşi continuă activitatea după o suspendare temporară. Clinica Nera din judeţul Caraş-Severin, unde s-a internat pentru un tratament post-COVID interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care a decedat în urmă cu o săptămână, a fost închisă temporar, iar pacienţii au fost trimişi acasă. Şi inspectorii DSP au făcut verificări la această clinică, în ceea ce priveşte condiţiile igienico-sanitare.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, că se fac verificări la toate unităţile medicale în care a fost internat artistul Petrică Mîţu Stoian înainte de deces. Este verificată respectarea procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară. De asemenea, ministerul face precizări despre oxigenoterapia hiperbară, susţinând că nu a fost inclusă în protocolul de tratament post-COVID, având în vedere că nu există studii pertinente care să dovedească eficienţa.

Vineri seară, mai mulţi pacienţi de la Clinica Nera au fost trimişi acasă, dar instituţia medicală a revenit sâmbătă cu un comunicat postat pe pagina de Facebook:

Dragii noștri prieteni, pacienți, colaboratori,
Mai întâi de toate, vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-ați arătat-o de-a lungul timpului prin faptul că ați ales să urmați tratamentele de la Clinica Nera. Vă considerăm prietenii noștri și veți ocupa un loc esențial în inima noastră. Vă suntem recunoscători și ne bucurăm împreună cu dumneavoastră pentru acele nenumărate momente în care terapiile noastre v-au fost de folos.
Ne pare rău că acum trecem printr-o criză generată de valurile de fake-news orchestrate (sperăm, fără rea intenție) de unele canale de televiziune, însetate de senzațional, șoc și audiență vânată prin metode imorale. Ne cerem scuze că această criză de imagine afectează mai ales programele de tratament dedicate pacienților și activitatea profesională a angajaților noștri.

Clinica privată unde a leşinat Petrică Mîţu Stoian, amendată. Ce nereguli au găsit inspectorii

Dragii noștri, vă asigurăm că terapia hiperbară și Clinica Nera NU au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîțu-Stoian! Regretăm și deplângem dispariția domniei sale!
Avem convingerea că acest moment nefericit ne va întări și adevărul (obiectiv, științific) va ieși la lumină. Atunci, toți acești “balauri cu picioare de lut” (a se citi “fake-news-uri grosiere”) se vor spulbera ca ceața la lumina soarelui. Iar noi, ca și dumneavoastră, vom fi și mai dedicați activității de recuperare a sănătații.
Vor realiza aceste televiziuni răul pe care l-au făcut? Nicidecum! Se vor asmuți asupra altui subiect, devorând cu lăcomie efectele titlurilor de tip “șoc și groază”.
Clinica Nera NU se închide! Activitatea nostră continuă cu încredere, determinare, tenacitate și mai ales DĂRUIRE ca și până acum.

Cine este patronul clinicii Nera la care s-a tratat Petrică Mîţu Stoian. Medicul Pavel Chirilă e considerat „părintele homeopatiei din România”

Suntem aici pentru sănătatea pacienților noștri. Suntem aici pentru a îngriji cu smerenie minunea trupului viu – ca templu al Duhului Sfânt. Suntem aici ca să-i servim cu toate resursele noastre pe cei care ne trec pragul. Suntem aici ca să slujim OM-ului, acest miracol creat de Dumnezeu.
Vă mulțumim din suflet!
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian.

Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.