Clipe de groază pentru o femeie atacată de rechin în Hawaii. Un băiat de 8 ani a fost atacat în Bahamas şi era să-şi piardă un picior

O femeie de 51 de ani a trăit cele mai înfricoţătoare clipe din viaţa sa atunci când, aflându-se în vacanţă în Hawaii, a fost atacată şi muşcată de un rechin în timp ce făcea snorkeling.

05 sept. 2022, 18:41
Clipe de groază pentru o femeie atacată de rechin în Hawaii. Un băiat de 8 ani a fost atacat în Bahamas şi era să-şi piardă un picior

Turista de 51 de ani făcea snorkeling în apropiere de Paia Beach din Honolulu, Hawaii, înainte ca atacul să aibă loc. Conform publicaţiei Daily Star, femeia se afla la aproximativ 100 de metri de mal, când un rechin s-a apropiat de ea și a mușcat-o.

Femeia a fost atacată în jurul orei 16:10, ora locală, iar mușcătura a fost unua destul de gravă, aceasta având nevoie urgentă de îngrijirile medicilor.

Printr-o minune, femeia a scăpat cu viață. Înainte ca medicii să se deplaseze la fața locului, martorii au reușit să aducă turista înapoi la țărm, iar ulterior a fost dusă de urgență la Centrul Medical Maui Memorial pentru tratament.

În urma atacului, mai multe plaje au fost închise de către autorități.

Citeşte şi: Avion prăbuşit în Marea Baltică, toţi pasagerii au murit. NATO a ridicat avioanele de luptă de la sol 

Un alt atac al unui rechin a avut loc în Bahamas, unde un băiat de 8 ani, din Marea Britanie, a fost muşcat de trei rechini care s-au năpustit asupra sa.

În urma atacului, băiatul a suferit răni grave. A fost mușcat de ambele picioare și a ajuns cu bucăți de carne atârnând.

Tatăl băiatului, Michael, în vârstă de 44 de ani, a povestit cum s-a petrecut incidentul: „Fiul meu ar fi putut fi ucis. A fost ca o scenă din Fălci”. Acesta venise cu cei trei copii ai săi, Finley, Lily, în vârstă de nouă ani, și Emily, în vârstă de 12 ani, pentru o vacanță de vară de vis săptămâna trecută, în Bahamas. Au rezervat o excursie pe cinci insule, care a inclus înot ghidat cu iguane, porci și rechini.

Michael a spus: „Deodată, am auzit un țipăt îngrozit și am văzut zeci înconjurându-l Finley. A fost atât de mult sânge. Bucăți din picior îi atârnau, iar băiatul striga la mine Tata, nu vreau să mor. Tată, nu vreau să merg în rai”, a povestit îngrozit tatăl băiatului.

Finley a fost târât afară din ocean de sora lui Lilly, care îl ridicase din apă pe brațe. Băiatul a fost transportat la spital și a fost operat de urgență. În prezent copilul se află în scaun cu rotile și urmează un program de recuperare.

Citeşte şi: Cutremur devastator, cel puţin opt morţi, după un seism care a lovit Afganistanul