Clipe de groază la metroul din Roma. Zeci de fani ai lui ŢSKA Moscova au fost răniţi după o defecţiune la scara rulantă VIDEO

Momente de panică la metroul din Roma, marţi seara, înainte de duelul din Champions League între Giallorossi şi ŢSKA Moscova. 24 de persoane au fost rănite după ce o scară rulantă de la o stație de metrou din apropierea Stadionului Olimpic a cedat. Unui bărbat i-a fost amputat piciorul, iar alte cinci persoane se află în stare gravă cu răni multiple.

RomaniaTV.net
23 oct. 2018, 18:26
Clipe de groază la metroul din Roma. Zeci de fani ai lui ŢSKA Moscova au fost răniţi după o defecţiune la scara rulantă VIDEO

Câteva sute de fani au venit din capitala Rusiei pentru a-şi susţine favoriţii la Roma. Mai mulţi dintre aceştia au trecut prin momente grele, la una din staţia de metrou Repubblica – Teatro dell’Opera, din „Cetatea Eternă”.

 

Concret, o scară rulantă s-a stricat, prinzând o viteză nefiresc de mare, astfel că zeci de persoane au fost rănite. Un purtător de cuvânt al protecţiei civile din Roma a precizat că 24 de persoane au fost spitalizate, dintre care cel puţin una că este rănită grav.

Victimele sunt în majoritate ruşi despre care se crede că sunt suporteri ai echipei de fotbal ŢSKA Moscova, aflaţi la Roma pentru a asista la meciul acesteia din Liga Campionilor cu formaţia locală AS Roma. Printre răniţi se află însă şi italieni, a precizat prefectura Romei.

Ambasada Rusiei în Italia a comunicat că 15 cetăţeni ruşi şi patru ucraineni au fost spitalizaţi în urma accidentului, potrivit agenţiei TASS.

Majoritatea victimelor au suferit răni uşoare la membrele inferioare, dar o persoană este în pericol să-i fie amputat un picior, a relatat ANSA.

Parchetul şi compania de transport local ATAC au anunţat anchete separate, iar ANSA a relatat că staţia de metrou a fost închisă de poliţie. Într-un incident separat produs tot marţi seară, în apropierea stadionului Olimpico din Roma, un suporter al echipei ŢSKA Moscova a fost rănit cu un cuţit în timpul unor ciocniri cu fani ai echipei adverse, înainte de începutul meciului la ora locală 21:00.