Clipe de panică în Cluj-Napoca. Trenul de aterizare al unui avion a luat foc! Aeroportul a fost închis temporar!

Au fost momente grele pentru pasagerii unui avion la care izbucnise un incendiu la trenul de aterizare. Acesta a reușit să aterizeze, vineri seară, în sigurnață la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca.

15 oct. 2021, 22:07
Clipe de panică în Cluj-Napoca. Trenul de aterizare al unui avion a luat foc! Aeroportul a fost închis temporar!

Clipe de panică în Cluj-Napoca. Update: Aeroportul din Cluj a fost închis temporar, după ce trenul de aterizare al unui avion FlyEgipt a luat foc.

„La ora 19.30, avionul Boeing 737-700, care venea de la Hurghada, la aterizare s-au spart cauciucurile la trenul principal şi janta a luat foc. 113 pasageri erau la bord. Pompierii au intervenit admirabil şi au stins focul. Am activat planul roşu de urgenţă. Au ajuns în timp util şi echipajele de la ISU, însă incendiul era lichidat”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, la Antena 3.

Știrea inițială: Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, un avion cu incendiu la trenul de aterizare a aterizat pe pista Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca. Sursa citată nu a precizat despre ce aeronavă este vorba şi nici pe ce rută zbura.

Clipe de panică în Cluj-Napoca. Trenul de aterizare al unui avion a luat foc!

”Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forțe și mijloace din ISU Cluj. Toți pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale.”, transmite ISU Cluj.

Avionul, Boeing 737-700 aparține companiei AirEgipt și se întorcea din Hurgada. La bordul aeronavei se aflau 113 pasageri. Toți pasagerii se evacuează normal.

Din primele date, nu au fost persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Incendiul a fost lichidat de către SPSU.

La fața locului au fost dislocate forțe și mijloace din ISU Cluj.

De altfel, în urmă cu doar câteva zile, un avion Boeing 737 al companiei Blue Air, care zbura duminică pe ruta Praga – București, s-a depresurizat înainte de aterizare şi a provocat activarea măștilor de oxigen.

Un avion Boeing 737 al companiei Blue Air, care zbura duminică pe ruta Praga – București, s-a depresurizat înainte de aterizare şi a provocat activarea măștilor de oxigen.

Din fericire, nu a existat nicio victimă în urma acestui incident, conform BoardingPass. Înainte de aterizarea la Bucureşti cu circa 30 de minute, măştile de oxigen pentru pasageri au fost activate.

În doar câteva minute, piloții au coborât avionul de la altitudinea de peste 10.000 de metri la 2.000 de metri.

„În cazul prea puțin probabil al depresurizării avionului, măștile de oxigen cad din compartimentul aflat deasupra dvs. Da, azi au căzut datorită unor probleme tehnice și senzația nu a fost una tocmai placută… dar am ajuns cu toții în siguranță la sol !!”, a scris pe Facebook Cristian Anghel, unul dintre pasagerii avionului Blue Air.

În cele din urmă, avionul Blue Air a aterizat la Bucureşti în siguranţă, niciun pasager nu a fost rănit.

Citește și: Un avion românesc s-a prăbușit lângă Milano! Afaceristul Dan Petrescu și fetele unui jurnalist cunoscut, morți în tragedie. Imagini cumplite de la locul accidentului – FOTO