Clipe terifiante, la 5.000 de metri înălţime. Un grup de paraşutişti a sărit din avion chiar în mometul în care aeronava era scăpată de sub control VIDEO

Un videoclip terifiant a surprins momentul în care un grup de parașutisti din Africa de Sud se pregăteşte să sară dintr-un avion cu câteva secunde înainte ca acesta să scape de sub control și să se prăbuşească la sol.

05 nov. 2021, 09:27
Clipe terifiante, la 5.000 de metri înălţime. Un grup de paraşutişti a sărit din avion chiar în mometul în care aeronava era scăpată de sub control VIDEO

Incidentul care îţi taie respiraţia a avut loc pe 14 octombrie în Mosselbay, potrivit videoclipului publicat de Viral Hog. Beechcraft King Air zbura la o înălţime de 4.800 metri, când paraşutiştii au deschis ușa și s-au pregătit pentru salt, conform relatării cameramanului Bernard Janse van Rensburg.

Am deschis ușa și făceam ultimele pregătiri. După cum este şi normal, echipa de parașutism s-a concentrat maxim pe obținerea unei poziții corecte și a timpului de ieșire. Această concentrare intensă pe sarcină a făcut ca mulți dintre paraşutişti să rateze semnele revelatoare ale unui blocaj iminent”, a spus el, citat de New York Post. Într-adevăr, imaginile arată că avionul începe să se încline în momentul în care majoritatea săritorilor au ieşit din aeronavă.

Citeşte şi Avion prăbuşit în Rusia. Toţi pasagerii aflaţi la bord au murit VIDEO

Totul s-a întâmplat în doar câteva secunde. Nouă dintre noi erau deja lansaţi, însă mai erau cinci parașutişti în interiorul aeronavei”, a scris van Rensburg. „Momentul a fost suprarealist și nu-mi venea să cred ce vedeam. Totul se întâmpla parcă cu încetinitorul și îmi amintesc că m-am gândit: Văd cu adevărat avionul învârtindu-se lângă noi?”, a mai spus el. „După rotire, aeronava a început să vireze sub noi, dar, din fericire, nu ne-a atins. Pe măsură ce aeronava a început să-și revină din blocaj (dar era încă instabilă), un alt parașutist a ieșit, lăsând patru paraşutişti înauntru și pe pilot”, a adăugat cameramanul.

Citeşte şi Miracol în SUA: un avion cu 21 de persoane la bord s-a prăbuşit în Texas, dar toţi pasagerii şi echipajul sunt în viaţă VIDEO

Avionul a aterizat în siguranță și nimeni nu a fost rănit în incident, care a fost raportat către Autoritatea de Aviație Civilă din Africa de Sud și Asociația de Parașute din Africa de Sud.