Gafă de proporții la Digi 24, în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu. Un clip viral, prezentat drept o discuție serioasă despre război (VIDEO)

Una dintre cele mai mari farse de când a fost declanșat războiul din Ucraina, 24 februarie, a fost devoalată. Tânărul prezentat inițial soldat al armatei lui Vladimir Putin nu are nicio legătură cu tensiunile din Donbas. 

02 iun. 2022, 11:55
Gafă de proporții la Digi 24, în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu. Un clip viral, prezentat drept o discuție serioasă despre război (VIDEO)

Timp de câteva săptămâni, pe internet a circulat un videoclip cu un puști intervievat într-un club din Rusia, care ar fi discutat despre războiul din Ucraina. De fapt, înregistrarea este veche de 14 ani, iar tânărul vorbește în limba rusă despre genul muzical preferat.

Multiple reacții au apărut pe internet, după ce materialul a fost popularizat. Unii internauți susțin că videoclipul cu subtitrarea ce face referire la război e doar un element al ofensivei propagandei de la Moscova, deci reprezintă un fake news creat în „laborator”. De asemenea, alții susțin că videoul a fost gândit de la bun început ca o glumă.

 

Subtitrarea inițială a videoclipului devenit viral

 

„ – Abia m-am înrolat, doamnă! Nicio problemă!

– Deci vei participa în operațiunea militară specială, corect?

– Sigur că da! Îi vom zdrobi pe ucrainenii aceia!

– În ce unitate te-ai înregimentat?

– În cea de tancuri. Voi fi un șofer foarte bun. Mi-au spus că voi conduce modele T-90 și T-14. Deci cu tehnologia noastră superioară… Sper să îl întâlnesc pe prietenul mei care este în forțele aeropurtate ale Rusiei.

– Ce spui de modelul T-62?

– Ce?

– Modelul T-62.

– T-62? Ce vrei să spui?

– Trimitem acum (n.r. tancuri) modelul 62″, informează Digi24.

 

Cosmin Prelipceanu (Digi24) a căzut în plasă

 

Cosmin Prelipceanu, de la Digi 24, a crezut că dialogul este real.

„Dar cu cine luptă rușii? Știți că i-am tot descris pe soldații ăștia, pe recruții ăștia pe care i-a trimis Putin în Ucraina, unii nici măcar nu știau cum arată un glonț, dar să ducă un război, și știți isprăvile lor. Operațiunea continuă, armata rusă are în continuare nevoie de recruți, are în continuare nevoie de soldați și pe unii dintre ei, ce credeți, l-a filmat o televiziune din Rusia. Iată-l!”, a declarat Prelipceanu.

În urma afirmațiilor, prezentatorul a devenit ținta ironiilor în social media.

 

Istoricul online al controversatului videoclip realizat în clubul din Rusia

 

În realitate, interviul a fost realizat de Triada, televiziune locală, în clubul de noapte „Compass”, din orașul Veliky Novgorod, informează KnowYourMeme.com.

Primele clipuri video cu tânărul petrecăreț intervievat au apărut în martie 2008. Seria clipurilor se numește „Very Bad Music” („Очень плохая музыка”).

Pe Youtube, videoclipul a fost încărcat de utilizatorul 4gfdy. O versiune subtitrată a fost postată ulterior de Rammsteinchile95, cu titlul „Very Bad Music”, în ianuarie 2010.

În martie 2013, compania TV locală a postat videoul integral pe YouTube.

De fapt, în interviul realizat de presa rusă, tânărul vorbea despre genul muzicii difuzate în club (n.r. – genul trance). La un moment dat, petrecărețul a izbucnit în dans pe muzica „Sound of Sunday”, a lui Joonas Hahmo.