Încă o mișcare de PR pentru Zelenski. Schimbare de look pentru președintele Ucrainei (FOTO + VIDEO)

După trei luni de conflict militar și o mulțime de artificii de PR, Volodimir Zelenski a abordat o nouă strategie. Într-un final, președintele Ucrainei a renunțat la tricoul kaki. 

02 iun. 2022, 09:31

De la începutul conflictului militar din Donbas, Volodimir Zelenski s-a afișat la fiecare transmisiune video îmbrăcat cu un tricou kaki, mulat, fie într-un hanorac ori bluză de trening de aceeași culoare.

În cea mai recentă apariție publică, oficialul de la Kiev s-a afișat cu un tricou negru, inscripționat cu textul „I’m Ukrainian” (n.r. – „Sunt Ucrainean”).

În ultimul vlog, Volodimir Zelenski a anunțat că în cele 98 de zile ale invaziei ruse, 689 de copii au fost răniți în urma ofensivei comandate de către Vladimir Putin. De asemenea, potrivit cifrelor președintelui de la Kiev, 243 de copii au murit în Ucraina, în contextul războiului. În plus, 139 de copii sunt dați dispăruți.

Până în prezent, 200.000 de copii ucraineni au fost deportați de ruși, până în prezent.

„Iminența pedepsei este un principiu pe care Ucraina îl va preda Rusiei. Dar mai întâi de toate, trebuie să le arătăm pe câmpul de luptă că Ucraina nu va fi cucerită, că oamenii noștri nu se vor preda și copiii noștri nu vor deveni proprietatea ocupanților”, a declarat Volodimir Zelenski.

 

Volodimir Zelenski, noi critici la adresa Rusiei

 

Mesajul președintelui Ucrainei a fost transmis cu prilejul zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

„În fiecare an, de 1 iunie sărbătorim Ziua Copiilor. O zi specială când adulţii acordă atenţie specială drepturilor copiilor, siguranţei şi dezvoltării copiilor noştri. Dar din 24 februarie, totul s-a schimbat în ţara noastră. Şi fiecare zi este acum, la propriu, o zi a protecţiei pentru noi. Protecţie pentru toţi oamenii noştri, copii, viitorul nostru. Protecţia unei ţări libere unde fiecare copil poate, atunci când el sau ea creşte mare, să trăiască viaţa pe care o vrea. Fără coerciţie şi opresiune.

Toată lumea vede ce aduce Rusia în Ucraina şi ce vrea să aducă în alte ţări europene. Dispreţ total pentru indivizi, pentru întregi naţiuni. Statul rus îşi dispreţuieşte chiar propriii cetăţeni atât de mult încât ei nu înţeleg deloc valoarea vieţii umane. Soldaţii ruşi ucid şi mor ei înşişi ca şi cum nu ar fi oameni, ci doar praf. Praf sub picioarele stăpânilor Rusiei. Principiile vieţii noastre sunt complet diferite. Şi deşi viaţa s-a schimbat odată cu izbucnirea războiului, principiile noastre rămân aceleaşi. Fiecare persoană contează. Acesta este principalul lucru care ne deosebeşte de ocupanţi”, a declarat Zelenski.