Clotilde Armand a pierdut războiul gunoaielor. Primăria Sectorului 1 a fost amendată. Anunţul făcut de autorităţi

Se pare că edilul Clotilde Armand pierde războiul contra gunoaielor din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 a fost sancţionată de Garda de mediu.

23 dec. 2020, 19:27
Clotilde Armand a pierdut războiul gunoaielor. Primăria Sectorului 1 a fost amendată. Anunţul făcut de autorităţi

Clotilde Armand a pierdut războiul gunoaielor. Astfel, instituţia este nevoită să plătească acum şi amenzi.  În urma controlului, comisarii au stabilit că firma de salubrizare și-a îndeplinit obligațiile, dar Primăria Sectorului 1, nu.

Clotilde Armand a pierdut războiul gunoaielor. Primăria Sectorului 1 a fost amendată. Anunţul făcut de autorităţi

„Comisarii Gărzii au constatat că nu există nicio culpă a companiei (n.red Romprest) raportat la conținutul actelor de control încheiate anterior. Așadar, reiese clar că singura culpă, singurii care acționează cu rea-credință în detrimentrul interesului cetățeanului, nerespectând legislația în vigoare, contractul, hotărâri judecătorești, este doamna primar”, a spus avocatul Iancu Toader la Antena 3.

Clotilde Armand susţine că a fost lansată o platformă online pentru Sectorul 1, unde cetățenii pot semnala locurile cu deșeuri necontrolate, informațiile urmând să fie monitorizate „în permanență” de echipajele care colectează gunoiul și de Poliția Locală Sector 1, potrivit unei postări pe contul de Facebook.

Clotilde Armand afirmă că împotriva ei „s-a dezlănțuit o campanie mediatică dirijată de Mafia gunoaielor”, pentru că a schimbat regulile în primărie.

„Nu mai curg banii publici cum vor anumite grupuri de interese, se respectă legea, se verifică contractele publice, se fac plângeri la Parchet pentru abuz în serviciu etc. Am convocat astăzi o celulă de criză pentru problema deșeurilor și mâine avem ședință de îndată a Consiliului Local pentru această situație. Nu vom lăsa străzile pline cu gunoi, nu vom tolera nici un fel de șantaj, nu vom ceda în fața campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor”, a scris Clotilde Armand.

După ce a preluat mandatul de primar, Clotilde Armand a intrat în conflict deschis cu Romprest, firma care trebuie să ridice gunoiul în Sectorul 1 al Capitalei, susţinând că facturile emise de această societate sunt „umflate”.

Citeşte şi: Clotilde Armand continuă lupta cu Romprest chiar și după ce compania a curățat deja străzile Sectorului 1. „Am ales să contractez servicii din afara primăriei”