Clotilde Armand acuză coaliția PSD-PNL că nu a votat bugetul sectorului 1 pe 2023, astfel nu poate plăti bursele și asistența socială

Prezentă în Cluj Napoca la Liga Aleșilor Locali USR, Clotilde Armand i-a acuzat din nou pe consilierii PNL și PSD din Sectorul 1, București, că fac front comun blocând proiecte majore, chiar vitale pentru comunitate, precum bugetul general al Primăriei.

19 mart. 2023, 12:01
Clotilde Armand acuză coaliția PSD-PNL că nu a votat bugetul sectorului 1 pe 2023, astfel nu poate plăti bursele și asistența socială

Pentru că bugetul pe anul 2023 n-a fost încă adoptat la nivelul Consiliului Local al Sectorului 1, Primăria nu mai poate achita, luna acesta, bursele elevilor, și nici cheltuielile cu asistența socială, susține Clotilde Armand.

„Coaliția PSD-PNL se răzbună pe comunitate. Este foarte grav ce se întâmplă, pentru că aici nu este vorba despre mine, ci despre bugetul comunității din Sectorul 1. Astăzi nu avem buget aprobat, iar luna aceasta nu suntem în măsură să achităm bursele pentru elevi. Într-o săptămână nu vom putea plăti nici cheltuielile cu asistența socială”, a relatat primarul Clotilde Armand, potrivit G4Media.

Primarul Sectorului 1 a explicat că a pus deja proiectul de buget pe ordinea de zi a Consiliului Local de zece ori și a invitat partidele la discuții pe tema bugetului de cel puțin trei ori, chiar înainte de a fi lansat în dezbatere publică.

„Până la urmă, bugetul nu trebuie să fie obligatoriu așa cum îl propun eu, se pot face amendamente, dacă ar exista interes pentru problemele oamenilor”, a spus Clotilde Armand, subliniind că reprezentanții PSD-PNL se opun și altor proiecte majore pe care ea le-a inițiat, precum „termoficarea de la soare”, care ar reduce semnificativ costurile de energie, atât pentru cetățeni cât și pentru Primărie.

Citește și: Marcel Ciolacu, revoltat de degradarea Sectorului 1. Gunoaie şi deşeuri în plină stradă, pubele neridicate şi promisiunile fără acoperire ale lui Clotilde Armand FOTO