Clotilde Armand aruncă săgeţi către consilierii din Sectorul 1: Dacă nu mă mandatează să pot cere rezilierea contractului cu Romprest în justiție înseamnă că le place gunoiul!

Clotilde Armand vine cu un atac dur la adresa consilierilor din sectorul 1, cu puțin timp înainte de începerea ședinței Consiliului Local, programată pentru ora 12.

27 iul. 2021, 12:15
Clotilde Armand aruncă săgeţi către consilierii din Sectorul 1: Dacă nu mă mandatează să pot cere rezilierea contractului cu Romprest în justiție înseamnă că le place gunoiul!

Clotilde Armand aruncă săgeţi către consilierii din Sectorul 1.  Primarul Sectorului 1 spune că aceşita trebuie să se prezinte la ședință pentru a o mandata să ceară în instanță rezilierea contractului cu Romprest.

Clotilde Armand aruncă săgeţi către consilierii din Sectorul 1. Ce spune primarul Sectorului 1

Consilierii liberali se opun acestui mandat, pe motiv că hotărârea de consiliu cerută de Clotilde Armand și pledează pentru negocieri cu Romprest. Contractul cu Romprest a fost încheiat pe vremea primarului PNL, Andrei Chiliman de către Consiliu Local al sectorului 1, astfel încât primarul Clotilde Armand nu se poate prezenta în instanță pentru a cere rezilierea contractului fără mandat de la consilierii locali.

„Am cerut să fiu eu mandatată să cerem rezilierea contractului în justiție, pentru a cere cele 50 de milioane de euro pe care firma le datorează primăriei
Consilierii nu au venit, nu s-au prezentat. Am dovedit că fără această mandatare nu pot să mă duc în instanță. Judecătorii au spus că trebuie să cer această mandatare. Fără asta nu pot să cer asta în justiție.

Am nevoie de această mandatare. Este important să înțeleagă consilierii că fără mandat. Dacă nu vin, înseamnă că le place gunoiul. Fără votul consilierilor, care sunt parte în acest contract, nu vom putea să cerem banii înapoi. Nu vom putea să cerem în instanță rezilierea contractului.

Dacă nu vin, înseamnă că le place că avem gunoi pe stradă. Fac un apel la toți consilierii să se arate responsabili și să spună NU gunoiului.

Nu am nimic cu Romprest, vreau să avem un serviciu de calitate, să plătim un preț corect. Avem cel  mai scump contract din România și gunoi pe străzi.

Romprest a fost invitată la primărie de nuștiucâte ori, au fost prezenți non stop în cadrul primăriei. Ok, ne ducem în instanță, dar pentru asta trebuie să am mandatarea corectă. Parte în acest contracte este Consiliul Local, el este parte în acest contract.

Dacă nu va vota, va trebui să-și asume colapsul public. Au validat niște facturi neprestate în 2020, s-au acumulat sume pe care noi nu putem să le plătim dar s-au acumulat și sume pe care noi le datorăm.”, spune Clotilde Armand.

Primarul sectorului 1 încheiat cu o întrebare adresată autorităților statului, în semn de concluzie a situației actuale.

„Primarul, împuternicit sau nu, să rezilieze în justitie contractul cu Romprest? Primarul, împuternicit sau nu, să rezilieze contractul cu Romprest? Aceasta este singura întrebare. Am ajuns după 8 luni la întrebarea asta.” , a conchis Clotilde Armand.

Citeşte şi: O consilieră PNL a Sectorului 1 dă de pământ cu Clotilde Armand: Să lase lupta cu aşa zisele mafii pe Facebook, că noi cetăţenii plătim! – EXCLUSIV!