O consilieră PNL a Sectorului 1 dă de pământ cu Clotilde Armand: Să lase lupta cu aşa zisele mafii pe Facebook, că noi cetăţenii plătim! – EXCLUSIV!

Clotilde Armand convoacă din nou Consiliul Local într-o ședință de urgență. Primarul Sectorului 1 vrea să obtină un mandat de la consilierii locali pentru a rezilia contractul cu Romprest în Justitie.

26 iul. 2021, 14:13
O consilieră PNL a Sectorului 1 dă de pământ cu Clotilde Armand: Să lase lupta cu aşa zisele mafii pe Facebook, că noi cetăţenii plătim! – EXCLUSIV!

O consilieră PNL a Sectorului 1 dă de pământ cu Clotilde Armand. Consilierul PNL al Sectorului 1, Daniela Popa, a vorbit despre problemele pe care primăria le întâmpina din cauza faptului că edilul nu comunică nimic cu consilierii instituţiei.

O consilieră PNL a Sectorului 1 dă de pământ cu Clotilde Armand. Ce spune despre edilul Sectorului

„PSD Sector 1 va întreprinde toate demersurile necesare şi legale pentru ridicarea stării de alertă sanitară vedem cu toţii că doamna Clotilde Aramand se prelevează de această stare de urgenţă şi încheie un alt contract, pentru aceleaşi servicii, cu un alt prestator. Sumele s-au dublat. Nici nu contează pe ce sume au fost încheiate. Cert este că instituţia Prefectului municipiului Bucureşti atunci când şi-a dat acordul, pentru instituirea stării de alertă, pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1, a precizat clar că se va da pe o perioadă de 30 de zile şi se vor întreprinde demersurile pentru continuarea raporturilor contractuale cu operatorul de salubritate Romprest.

Noi ne aflăm în siutaţia în care vom plăti doi prestatori pentru aceleaşi servicii, să numai spun că am remarcat chiar din presă că primăria e opacă, nu ştim nimic din ce se întâmplă acolo, doamna primar nu răspunde la interpelări. Contractul cu al doilea operator a fost încheiat pe 23 iulie, deci înainte de declararea stării de alertă pe teritoriul Sectorului 1.

Noi am spus că litigiile se rezolvă în instanţă. Să lase lupta cu aşa zisele mafii pe Facebook, că noi cetăţenii plătim. Vreau să atrag atenţia şi că aşa a procedat şi atunci când a achiziţionat serviciile juridice. Clotilde a adus-o pe doamna avocat Trandafir înainte să primească mandatul. Ea nu mai are nevoie de împuterniciri. Acest proiect de hotărâre, transmis pe genunchi, noaptea la 21:00, ca ziua următoare avem şedinţă”, a spus Daniela Popa, exclusiv, pentru România TV.

Tribunalul București a respins, luni, cererea lui Clotilde Armand de a accesa și controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli și profit are compania și pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele.

Potrivit primelor informaţii, decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel. Pe 24 iunie 2021, Clotilde Armand a fost împuternicită de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021.

”Admite excepţia lipsei calităţii Primarului Sectorului 1 de reprezentant al Consiliului Sectorului 1. Anulează cererea de chemare în judecată formulată în numele Consiliul local Sector 1 pentru lipsa calităţii de reprezentant.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanţilor Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1. Respinge acţiunea formulată de reclamanţii Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti şi Primarul Sectorului 1 pentru lipsa calităţii procesuale active. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este decizia instanței.

Citeşte şi: Clotilde Armand: Instanța a decis și mi-a dat dreptate! Voi convoca o ședință de urgență