Clotilde Armand, atac la Nicuşor Dan după ce acesta a intervenit în scandalul gunoaielor din sectorul 1

Clotilde Armand îl atacă pe Nicuşor Dan, după ce acesta a declarat că Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească facturile la salubritate, astfel încât să se ridice gunoiul de pe străzi.

09 dec. 2020, 15:04
Clotilde Armand, atac la Nicuşor Dan după ce acesta a intervenit în scandalul gunoaielor din sectorul 1

Clotilde Armand îi răspunde lui Nicuşor Dan, după ce acesta a intervenit în scandalul gunoaielor din sectorul 1.

Clotilde Armand, atac la Nicuşor Dan: Îl rog să nu mai complice inutil lucrurile

„Am ascultat declarațiile Primarului General privind situația gunoaielor din Sectorului 1. Acum, nu știu dacă actualul primar cunoaște la fel de bine contractul firmei de salubrizare cu Primăria Sectorului 1… însă apreciez că ne-a oferit o soluție: să plătim facturile emise nelegal de această companie.

Așadar, putem trece peste decizia Curții de Conturi care a decis că tarifele pentru serviciul de salubrizare au crescut ilegal, putem trece peste faptul că nu avem buget votat și alocat pentru facturi și nu putem face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei, putem trece peste dosarul de la DNA privind creșterea nelegală a tarifelor.

Citeşte şi Primarul sectorului 1, replică pentru Romprest: „S-au trimis facturi către primărie la suprapreț”

Dar putem trece și peste faptul că am început să verificăm facturile emise de firma de salubrizare și am găsit analizând aparatele GPS ale mașinilor că serviciile facturate nu au fost prestate?!

Dacă putem face toate acestea atunci îl rog public pe domnul Primar General al Bucureștiului să ne trimită o dispoziție semnată/parafată de dumnealui prin care își asumă achitarea facturilor.

Toți experții și tot aparatul Primăriei Sectorului 1 o să fie încântați. Vă promit că vom face tot posibilul și ne vom conforma. Până atunci îl rog să nu mai complice inutil lucrurile”, este mesajul transmis de Clotilde Armand.

Nicuşor Dan intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: „Primăria trebuie să plătească factura de la salubritate”

Nicuşor Dan spune că Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, trebuie să plătească firmei de salubritate facturile, astfel încât să se ridice gunoiul de pe străzi.

„În sectorul 1 este un conflict între operatorul de salubritate și Primăria Sectorului 1 pe un contract care este în funcțiune. Cum a fost semnat acel contract, asta e o chestiune care poate să fie discutată.

Însă în acest moment, eu consider că un contract care este în vigoare trebuie executat, adică Primăria trebuie să plătească operatorului acel serviciu, astfel încât să se ridice și gunoaiele de pe străzi. Deci, este o responsabilitate pe care Primăria Sectorului 1 o are și eu sper să se achite de ea”, a declarat Nicuşor Dan la digi24.

Reamintim că străzile din Sectorul 1 sunt pline de gunoi de mai multe zile, după ce compania Romprest a anunţat că nu mai ridică depozitele necontrolate de deşeuri, adică ceea ce aruncă oamenii la întâmplare pe stradă. Motivul: Primăria Sectorului 1 nu a mai plătit facturile de patru luni.

Valoarea facturilor rămase restante sunt în valoare de 95 de milioane de lei.

Primăria Sectorului 1 vrea să iniţieze un proiect de hotărâre de Consiliul Local în aşa fel încât firmele să plătească cât gunoi produc, ca o parte din acesta să nu ajungă pe stradă.