Clotilde Armand declanşează un nou scandal cu consilierii PNL: „Au venit să scot proiectele de pe ordinea de zi. Sper să nu mai îndrăznească, pentru că e infracţiune”

Coaliţia dintre USR-PLUS şi PNL este tot mai şubredă, lucru scos la iveală de un nou scandal declanşat de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, care i-a atacat dur pe consilierii locali ai PNL şi i-a acuzat de sabotaj.

30 mart. 2021, 12:32
Clotilde Armand declanşează un nou scandal cu consilierii PNL: „Au venit să scot proiectele de pe ordinea de zi. Sper să nu mai îndrăznească, pentru că e infracţiune”

Clotilde Armand a scris marţi pe Facebook un mesaj pe care îi invită pe locuitorii sectorului 1 să urmărească online şedinţa Consiliului local, pe a cărei ordine de zi se află din nou problema salubrizării, pentru a vedea cum votează consilierii PNL.

”Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi se regăsesc, din nou, proiectele de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA. Nu uitați că sunt peste 117 milioane de lei plus penalități de recuperat de la această companie – prejudiciul față de comunitatea locală. Așa cum recomandă Curtea de Conturi a României, ANRSC și cam toate instituțiile în cauză ale Statului Român.

Reamintesc că la ședința de săptămâna trecută anumiți lideri PNL au venit la mine în cabinet înaintea ședinței să scot aceste proiete de pe ordinea de zi (sper să nu mai îndrăznească asta pentru că este infracțiune). N-am făcut-o iar domniile lor s-au transformat în timpul ședinței de Consiliu Local în cei mai aprigi avocați ai companiei de salubritate. Apoi, consilierii PNL au votat împreună cu PSD și aceste proiecte n-au trecut (evident, să nu uităm cine a făcut acest contract păgubos în anul 2008, pe o perioadă de 25 de ani).

Astfel, vă invit să urmăriți ședința de Consiliu Local al Sectorului 1 și modul în care consilierii aleși de Dvs. aleg să vă reprezinte.”, scrie Clotilde Armand.

Clotilde Armand este contrazisă de un consilier PNL: „Dragă Clotilde, dezinformezi. În condiţiile astea e greu să avem o colaborare”

Consilierul local din partea PNL, Podaru Dan, îi răspunde primarului Sectorului 1 și arată că în felul acesta este greu să aibă o colaborare fie acum, fie pe viitor.

„Dragă Clotilde, în condițiile acestor defăimări repetate, este greu să putem avea un parteneriat și să putem colabora acum sau pe viitor. Prezinți informații trunchiate. În toată Europa (și în Germania și Elveția) există contracte extinse pe perioade de 25 de ani sau peste iar, în România, un astfel de contract îl are chiar Apa Nova în București.

Explicația duratei unor astfel de contracte este una care are rațiuni economice (leasing, investiții, proiecte în desfășurare etc.).

Dezinformezi prin mesajele pe care le postezi. Nu există niciun fel de legătură între ceea ce transmitea Curtea de Conturi în trecut și actuala situație Romprest.

PNL și Consilierii săi locali nu pot vota decât lucruri legale și nu se pot transforma în instanțe de judecată sau în procurori. Rolul tău este cel de a fi un bun administrator și nu un procuror sau un inchizitor.

Îmi pare rau că am ajuns în situația de astăzi și îmi este profund rușine de lucrurile pe care le faci.”, scrie consilierul PNL.

Sebastian Burduja se implică în scandalul dintre PNL şi Clotilde Armand: „„În realitatea din Sectorul 1, scandalurile se țin lanț. Noi, PNL, alegem normalitatea”

”Două realități paralele. Sectorul 1 versus restul lumii. Uitați-vă în jurul nostru, la doar câțiva kilometri, în celelalte sectoare ale Capitalei. Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, derulează o amplă campanie de curățenie, aducând pentru prima dată ADP, Poliția Locală, operatorul de salubritate și aparatul primăriei împreună pentru același obiectiv – o comunitate curată. La Sectorul 2, Radu Mihaiu a început curățenia în oraș de la sfârșitul lunii februarie. Și în celelalte sectoare sau orașe din țară se spală străzi, se adună gunoaie, se plantează pomi. Pe scurt, ce ar trebui să facă orice primar gospodar la început de primăvară. Ce face și fiecare om gospodar în casa lui, în această perioadă: curățenie.

La Sectorul 1, lucrurile stau altfel. Consilierii locali au fost convocați aseară târziu într-o ședință de îndată, pentru a vota…diminuarea frecvențelor de măturat, spălat și stropit în Sectorul 1. În plină pandemie și contrar regulamentului valabil la nivel municipal privind frecventele. Fără nicio consultare, fără niciun studiu de impact, fără nicio evaluare a legalității. Fără un raport al modului în care actuala administrație verifică (sau nu) respectarea contractului de către prestator – în teren, acolo unde contează pentru cetățeni în viața de zi cu zi, nu în politica de toate zilele.

În realitatea din sectorul 1, scandalurile se țin lanț, dar problemele cetățenilor nu se rezolvă așa. Noi, PNL, alegem normalitatea. Curățenia orașului este prioritară. La fel și respectarea legii. Ar fi fost mai logică o convocare de îndată a unei ședințe pentru rezolvarea problemei grădiniței de hipoacuzici din Sectorul 1, ai cărei copii cu nevoie speciale fac școala online…pentru că timp de 6 luni primarul nu a putut să găsească nicio soluție. A avut alte priorități.

Nu ne lăsăm păcăliți, nici intimidați de amenințări și bullying constant. Am văzut cu toții, ani la rând, încercările unor politicieni de a-și ascunde incompetența în spatele circului. O administrație profesionistă și serioasă face administrație, nu politică. Gata cu scandalurile, gata cu campania electorală. Astăzi, consilierii PNL Sector 1 vor vota pentru CURĂȚENIE și pentru RESPECTAREA LEGII. Mai simplu de atât nu se poate.

In final, reiterăm, doamna Clotilde Armand, apelul nostru de a avea un dialog constructiv și de a analiza împreuna soluțiile la problemele tot mai grave cu care se confruntă bucureștenii din sectorul 1.”, scrie Sebastian Burduja pe Facebook.

Citeşte şi: George Simion îi dă replica prefectului Capitalei, care a acuzat partidul AUR pentru manifestaţiile violente de luni seară: „Incidentele s-au desfăşurat în afara cadrului protestului”