Clotilde Armand lasă Spitalul „Grigore Alexandrescu” fără pază. UPDATE: Clotilde Armand s-a răzgândit: Primăria Sectorului 1 va asigura paza și va continua investițiile în spitale

Decizie revoltătoare a primăriei Sectorului 1. Primarul Clotilde Armand a transmis conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii "Grigore Alexandrescu" o adresa prin care îi informează că de la 1 iulie primăria nu va mai asigura finanţarea serviciilor de pază pentru unitatea medicală.

30 iun. 2021, 14:43
Clotilde Armand lasă Spitalul „Grigore Alexandrescu” fără pază. UPDATE: Clotilde Armand s-a răzgândit: Primăria Sectorului 1 va asigura paza și va continua investițiile în spitale

Clotilde Armand lasă Spitalul „Grigore Alexandrescu” fără pază. După ce în februarie 2021, Consiliul Local al Sectorului 1, la propunerea primarului Clotilde Armand, a aprobat transferul clădirilor și terenurilor a patru spitale – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice – din administrarea primăriei de sector în administrarea unităților sanitare, iată că primăria Sectorului 1 a anunţat printr-o adresă din 28 iunie că nu mai poate finanţa unele servicii pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

În condiţiile în care Primăria Sectorului 1 a acordat direct unei firme de pază un contract in valoare de peste 1,6 milioane de euro pentru servicii de pază la sediile unităților subordonate primăriei de sector și la unitățile de învățământ, sanitare și piețele agroalimentare din sector, acum Clotilde Armand lasă Spitalul „Grigore Alexandrescu” fără pază.

Conform unei adrese transmise de Primăria Sectorului 1, conducerea celui mai mare spital pentru copii din România este „rugată” „să întreprindă toate demersurile legale privind asigurarea serviciilor de pază pentru unitatea medicală”.

„Prin prezenta vă informăm că procedurile privind predarea unităţii sanitare sunt aproape finalizate, urmând a fi încheiate până la sfârşitul lunii curente.

Conform celor menţionate mai sus, vă informăm că Sectorul 1 al Municipiului Bucureşti nu mai poate asigura finanţarea serviciilor de pază pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu începând cu data de 1 iulie 2021”, se arată în adresa Primăriei Sectorului 1.

Citeşte şi: Cum a făcut Clotilde Armand Bucureștiul de râs în toată Europa! Jucătorii Naționalei Franței, cazați la un hotel de lux chiar lângă Ateneu, unde erau munți de gunoaie

 

După apariţia adresei în presă, Primăria Sectorului 1 precizează într-o postare pe Facebook că „Primăria Sectorului 1 va asigura paza și va continua investițiile în spitale”, inclusiv la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”.

„Precizări pentru corecta informare a opiniei publice. Mai multe site-uri au preluat o informație FALSĂ cum că Primăria Sectorului 1 nu mai asigură paza Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”. Dimpotrivă. Primăria Sectorului 1 va asigura paza și va continua investițiile în spitale.

Reamintim că Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a încheiat, la sfârșitul acestei luni, un proces verbal prin care a trecut patrimoniul unității în administrare sa. În baza unui acord între primărie și spital suntem pregătiți să facem investițiile necesare pentru cetățeni”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook la Primăriei Sectorului 1.