Primăria Sectorului 1 se apără „de şobolani” cu contracte de peste 1,6 milioane de euro oferite DIRECT unei firme de pază pe care consilierii USR-PLUS o criticau pe vremea lui Dan Tudorache

Sectorul 1 este sub asediu, asta reiese din urgenţă cu care Clotilde Armand a acordat direct unei firme de pază un contract in valoare de peste 1,6 milioane de euro. Primăria a justificat procedura de negociere fără publicare prealabilă ca fiind urgenţă extremă. Culmea este ca firma nu era agreată în trecut de USR-PLUS.

27 iun. 2021, 10:25
Primăria Sectorului 1 se apără „de şobolani” cu contracte de peste 1,6 milioane de euro oferite DIRECT unei firme de pază pe care consilierii USR-PLUS o criticau pe vremea lui Dan Tudorache

Un nou scandal la Primăria sectorului 1.  Contracte controversate oferite de Primăria Sectorului 1, instituție condusă discreţionar de Clotilde Armand. Primăria Sectorului 1 i-a încredințat FĂRĂ LICITAŢIE unei firme de pază contracte de peste 1,6 milioane de euro, deşi dispune gratis de Poliţia Locală. Aceeași societate a avut contract cu primăria și în perioada în care aceasta era condusă de Dan Tudorache (PSD), cu precizarea că atunci era aspru criticată de partidul din care face parte Clotilde Armand. Este vorba despre Pols Securiy SRL. ”Există şi o firmă de pază Pols Security acolo care costă primăria 14.000 de euro pe lună. Este nevoie de pază, dar nu la aceste preţuri”, declara în 2016 consiliera USR, Dorina Bănişor, arătând că în plus i-a fost refuzat accesul la documentele privind contractul cu firmă de pază.
Scandal la ședința consiliului local Sector 1. Un consilier, către Clotilde Armand: „Suntem singura unitate administraţivă din ţara asta care are şobolani la etajul 1”
Dezvăluirea a fost făcută de Gândul.ro. Sectorul 1 este sub asediu, și nu doar sub asediul șobolanilor, dacă ne luăm după „urgența” cu care au fost atribuite contractele pentru servicii de pază la sediile unităților subordonate primăriei de sector și la unitățile de învățământ, sanitare și piețele agroalimentare din sector. Primăria a justificat procedura de negociere fără publicare prealabilă prin „extrema urgență și evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”, scrie sursa citată.

Primăria Sectorului 1 a anunțat, la 1 iunie 2021, atribuirea contractului pentru „Servicii de pază la sediile Sectorului 1 al Municipiului București , la sediul Centrului Militar sector 1, la sediile Direcției de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Sector 1, la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector, la sediile Unităților de Învățământ , Unități Sanitare și Piețe Agroalimentare”, în valoare de 5.106.087 RON (peste un milion de euro. Durata contractului, potrivit SEAP, este de 4 luni, iar acesta a fost atribuit firmei Pols Security SRL, despre care presa a scris în trecut că în spatele acesteia s-ar afla un fost consilier local PNL, din timpul mandatului primarului liberal Andrei Chiliman.

Viceprimarii primăriei Sectorului 1 nu ştiu de contract. Ce scrie în anunţul de pe SEAP

„Din păcate nu am nicio informație (n.r. despre această procedură de atribuire), neavând atribuții în ce privește licitațiile publice”, a declarat Ramona Porumb pentru GÂNDUL.RO.
Violeta Alexandru o spulberă pe Clotilde Armand pentru problema gunoaielor: „Trebuie iniţiată de mult timp acţiunea în instanţă, nu în mass – media”
Astfel, primăria a anunțat, pe 1 iunie 2021, atribuirea contractului pentru „Servicii de pază la sediile Sectorului 1 al Municipiului București , la sediul Centrului Militar sector 1, la sediile Direcției de Evidență a Persoanelor și Stare Civilă Sector 1, la sediul Direcției de Impozite și Taxe Locale Sector, la sediile Unităților de Învățământ , Unități Sanitare și Piețe Agroalimentare”, în valoare de 5.106.087 RON (peste un milion de euro. Durata contractului, potrivit SEAP, este de 4 luni, iar acesta a fost atribuit firmei Pols Security SRL, despre care presa a scris în trecut că în spatele acesteia s-ar afla un fost consilier local PNL, din timpul mandatului primarului liberal Andrei Chiliman.

„În paralel cu prezenta procedură s-a demarat lucrul la procedura de licitație deschisă privind achiziția de Servicii de paza la sediile Sectorului 1, la sediul Centrului Militar sector 1, la sediile Directiei de Evidenta a Persoanelor si Stare Civila Sector 1, la sediul Directiei de Impozite si Taxe Locale Sector, la sediile Unitatilor de Invatamant, Unitati sanitare si Piețe”, se precizează în anunțul publicat în SEAP.

Conform sursei citate, urgența cu care au fost atribuite aceste contracte a fost invocată în timp ce Poliția Capitalei și Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție numărau, din nou, voturile exprimate în 27 septembrie 2020, pentru alegerea edilului, iar situația gunoaielor din cel mai important sector al Bucureștiului devenea incertă, pe fondul unui conflict deschis între primarul Clotilde Armand și compania Romprest.

Cine este Pols Security

Pols Security SRL este o cunoscută societatea care activează în domeniul serviciilor de protecție și pază. De la înființare și până în prezent, Pols Security SRL a asigurat în cele mai bune condiții paza, protecția si intervenția in obiective precum: unități de învățământ universitar si preuniversitar, unități sanitare (dispensare, clinici) și spitalicești (spitale municipale și naționale), militare (comisariate), industriale (șantiere de construcții, unități de producție), comerciale (piețe agro-alimentare, magazine, restaurante ș.a.), societăți de utilitate publică (Primării, DGIT-uri, Servicii de stare civilă, Evidența populației ș.a.), evenimente culturale și sportive, precum și alte instituții publice și societăți. La data deschiderii procedurii de insolvență, societatea avea un număr de 1.094 agenți.