Clotilde Armand le taie banii poliţiştilor locali: „Un singur șef de serviciu a luat peste 40.000 lei în plus nefăcând nimic”

Primarul sectorului 1 le taie banii polițiștilor locali, după ce a constatat că și-au umplut buzunarele în perioada stării de urgență. Clotilde Armand susține că un polițist a luat spor de 40 de mii de lei.

07 mart. 2021, 19:15
Clotilde Armand le taie banii poliţiştilor locali: „Un singur șef de serviciu a luat peste 40.000 lei în plus nefăcând nimic”
Clotilde Armand le taie banii poliţiştilor locali: "Un singur șef de serviciu a luat peste 40.000 lei în plus nefăcând nimic"

Clotilde Armand a anunţat că va tăia banii poliţiştilor locali din sectorul 1, după ce aceştia şi-ar fi pontat în perioada stării de urgenţă ore suplimentare greu de demonstrat, dublându-şi astfel veniturile.

Clotilde Armand, în război cu poliţiştii locali

Citeşte şi Clotilde Armand mai taie o gratuitate în sectorul 1: „Nu putem să acordăm asistenţă medicală gratuită tuturor”

„Fosta conducere a Poliței Locale Sector 1 și-a pontat anul trecut în perioada stării de urgență sute de ore suplimentare inutil.

Astfel, șefii Poliție Locale Sector 1 și-au dublat veniturile cu ore suplimentare greu de demonstrat. Toți acești polițiști erau apropiați de vechea administrație. Nimeni nu știe nimic despre cum s-au acordat aceste sporuri. Acești polițiști aveau acordul fostei administrații și pentru ei era de ajuns. Sunt 300 de beneficiari în poliția locală și vreo 2 milioane de lei risipite pentru aceste sporuri flagrant de discutabile.

Vă anunț că am decis împreună cu noul director al Poliției Locale Sector 1 să imputăm aceste sume acordate și toți beneficiarii să înapoieze toți banii din perioada martie – septembrie 2020. Un singur șef de serviciu a luat peste 40.000 lei în plus nefăcând nimic (bine, nu chiar nimic. Îmi tăiau corturile în campania electorală, mă urmăreau la evenimente și încercau să le saboteze, luau filmări de la camerele de supraveghere din sediul Biroului Electoral de Sector și le distribuiau unor pesediști sau televiziunilor apropiate de ei pentru a ne acuza de fraudă electorală).

De asta a fost atât de importantă reorganizarea poliției locale. Vor zbura din funcție toți cei care n-au înțeles că nu merge cu poliția politică, cu toleranța față de mafia imobiliară sau orice ilegalitate. Continuăm!”, a scris primarul Sectorului 1 pe Facebook.

Reamintim că proiectul de reorganizare a Poliţiei Locale Sector 1 a fost aprobat la sfârşitul lunii februarie  de Consiliul Local, cu 18 voturi „pentru”.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, prin acest proiect sunt reduse substanţial funcţiile de conducere din cadrul Poliţiei Locale, sunt eliminate suprapunerile de atribuţii, sunt comasate activităţile similare şi optimizate activităţile structurilor de ordine publică şi de inspecţie.

Primarul Sectorului 1: Grupul infracțional care a condus până acum Poliția Locală a Sectorului 1 a fost învins

„Grupul infracțional care a condus până acum Poliția Locală a Sectorului 1 a fost învins. De astăzi începe adevărata reformă a acestei instituții.

Consiliul Local al Sectorului 1 și-a dat astăzi girul pentru reorganizarea Poliției Locale și pentru eficientizarea activității acestei instituții. În ședința de astăzi, 25.02.2021, a fost aprobat proiectul de reorganizare a Poliției Locale Sector 1 cu o largă majoritate: 18 voturi pentru, 6 abțineri și 2 voturi împotrivă.

Prin acest proiect, sunt reduse substanțial funcțiile de conducere din cadrul Poliției Locale, sunt eliminate suprapunerile de atribuții, sunt comasate activitățile similare și optimizate activitățile structurilor de ordine publică și de inspecție.

Reorganizarea Poliției Locale era o problemă de siguranță națională în condițiile în care o parte dintre cei care poartă uniforma de polițist făcuseră pact cu Mafia și aveau o agendă personală, diferită de cea a cetățeanului. Doresc să le mulțumesc consilierilor locali care au decis să lucreze pentru cetățeni și nu împotriva lor. Grupul infracțional care a condus până acum Poliția Locală a Sectorului 1 a fost învins. De astăzi începe adevărata reformă a acestei instituții.”, este mesajul transmis de primarul Sectorului 1.