Clotilde Armand vrea să-l lase pe Emil Constantinescu şomer. A pus ochii pe clădirea în care funcţionează Institutul Levantului, condus de fostul preşedinte

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunţat că vrea ca sediul în care funcţionează Institutul Levantului, condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu, să fie transformat în şcoală. Edilul afirmă că "nimeni nu ştie" ce face această instituţie, ci doar că "plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro".

28 feb. 2021, 22:15
Clotilde Armand vrea să-l lase pe Emil Constantinescu şomer. A pus ochii pe clădirea în care funcţionează Institutul Levantului, condus de fostul preşedinte

Clotilde Armand a explicat că vrea să ia transforme în şcoală clădirea din Sectorul 1 în care funcţionează Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului, condus de fostul președinte Emil Constantinescu.

„Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României – dl. Emil Constantinescu.

Ce face această instituție?! Nimeni nu știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!”, a scris Clotilde Armand pe pagina ei de Facebook.

Citeşte şi: Clotilde Armand taie şi spânzură: Angajaţii care nu mai au spor de antenă. Banii vor fi investiţi în educaţie şi şcoli!

Clotilde Armand vrea să-l lase pe Emil Constantinescu şomer. „Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”

„Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală. De exemplu: aici poate funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2 (pentru cine nu știe, la școala Pia Brătianu elevii învață în trei schimburi). Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a adăugat edilul sectorului 1.

De asemenea, Clotilde Armand a anunţat că proiectul pentru reorganizarea Poliţiei Locale Sector 1 a fost aprobat, joi, în şedinţa de Consiliu Local. Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, prin acest proiect sunt reduse substanţial funcţiile de conducere din cadrul Poliţiei Locale, sunt eliminate suprapunerile de atribuţii, sunt comasate activităţile similare şi optimizate activităţile structurilor de ordine publică şi de inspecţie.

Citeşte şi: Clotilde Armand: „Grupul infracțional care a condus până acum Poliția Locală a Sectorului 1 a fost învins”