Clotilde Armand, prima reacţie după controlul Gărzii de Mediu: „Este în curs, da?”

Instanta a incuviintat executarea silita a primariei Sectorului 1 pentru plata datoriei de peste 100 de milioane de lei către Romprest, iar prefectul a anuntat-o că nu va institui sub nicio formă stare de alertă , asa cum a cerut ea. Mai mult, garda de mediu a descins aseară la primărie, a verificat documentele si pregăteste o amendă în scandalul gunoaielor. Imediat după control, Clotilde Armand a avut o primă reactie.

11 iun. 2021, 10:37
Clotilde Armand, prima reacţie după controlul Gărzii de Mediu: „Este în curs, da?”

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au fost în control la Primăria Sectorului 1, dar nu au aplicat nicio amendă, potrivit unui comunicat al autorităţii locale, transmis, vineri.

Primăria Sectorului 1 susţine că sunt „false” informaţiile apărute în presă potrivit cărora ar fi fost amendată de Garda Naţională de Mediu cu suma de 200.000 de lei, pentru că nu ar fi asigurat continuitatea serviciului de salubrizare.
Joi, prefectul Capitalei, Alin Stoica, preciza, într-o declaraţie de presă, că Garda de Mediu nu a amendat compania de salubrizare Romprest. „Nu am primit nimic referitor la controlul la Primăria Sectorului 1”, afirma el.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Bucureşti, despre poluarea din Sectorul 1: Nu sunt indicii că sunt depăşite valorile limită.

Comisarul-şef la Garda de Mediu Bucureşti Viorel Tufeanu a afirmat că, probele prelevate în Sectorul 1 nu indică faptul că sunt depăşite valorile limită de poluare. El a adăugat că vor fi finalizate controalele în cursul zilei de joi cu privire la situaţia din sector şi ulterior vor fi aplicate toate prevederile legale. Întrebat despre soluţia pentru a rezolva chestiunea gunoaielor în Sectorul 1 despre care vorbea prefectul Capitalei Alin Stoica, Tufeanu a precizat că nu poate emite opinii în acest sens, însă în calitate de cetăţean îşi doreşte o rezolvare a problemei.

Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 1 cu 200.000 de lei

„Au fost prelevate probe. Nu sunt indicii că sunt depăşite valorile limită. Cu siguranţă instituţiile cu atribuţii în domeniu vor emite acte din care să rezulte răspunsuri la întrebările dumneavoastră şi ale cetăţenilor”, a afirmat Viorel Tufeanu, joi la sediul Prefecturii Capitalei.

Întrebat ce a fost stabilit în discuţiile de joi de la Instituţia Prefectului Bucureşti şi ce soluţie, măcar pe termen scurt, ar putea fi luată pentru rezolvarea situaţiei în Sectorul 1, Viorel Tufeanu a răspuns: „În calitate de cetăţean îmi doresc să existe o soluţie pentru deblocarea acestei situaţii. În calitate de reprezentant al statului vă spun cu toată răspunderea că vom aplica în totalitate prevederile legale. Nu pot să emit opinii în acest sens (referitor la soluţia pe care o va prezenta prefectul Capitalei – n.r.)”.

DOCUMENT EXCLUSIV | Garda Naţională de Mediu, lovitură de proporţii pentru Clotilde Armand. Comisarii desfiinţează acuzaţiile Primăriei Sectorului 1 în scandalul cu Romprest