DOCUMENT EXCLUSIV | Garda Naţională de Mediu, lovitură de proporţii pentru Clotilde Armand. Comisarii desfiinţează acuzaţiile Primăriei Sectorului 1 în scandalul cu Romprest

România TV a prezentat în exclusivitate la emisiunea "Punctul Culminant" documentul Gărzii Naţionale de Mediu care desfiinţează acuzaţiile Primăriei Sectorului conduse de Clotilde Armand la adresa firmei Romprest în scandalul gunoaielor.

09 iun. 2021, 22:29

Raportul elaborat de Garda Naţională de Mediu a fost prezentat, miercuri, în direct de către Victor Ciutacu, în timpul emisiunii „Punctul Culminant” de la România Tv.

Din document reiese că „toate prevederile legale sunt îndeplinite. Societatea respectă toate prevederile legislaţiei şi nu e necesară aplicarea de sancţiuni contravenţionale” în scandalul gunoaielor, declanşat de Clotilde Armand cu firma Romprest.

„Azi au fost în control cei de la Garda de Mediu. Ştiam de existenţa acestui control. Voi înştiinţa din nou autorităţile”, a declarat Iancu Toader, avocatul Romprest.

 

Citeşte şi: Prefectul Capitalei, avertisment către Clotilde Armand în scandalul gunoaielor. „Romprest nu poate sista colectarea deșeurilor, iar Primăria Sectorului 1 trebuie să achite datoriile”

Garda Naţională de Mediu cere Primăriei Sectorului 1 să plătească restanţele către Romprest

De asemenea, raportul Gărzii de Mediu arată că Primăria Sectorului 1 este obligată să plătească facturile restante.

„Rezolvarea situaţiei financiare se va face prin achitarea de către Primăria Sectorului 1 a datoriilor restante acumulate. Obligarea autorităţilor publice, Primăria Muncipiului Bucureşti, şi a Primăriei Sectorului 1 să identifice şi să comunice modalitatea legală de eliminare a deşeurilor care nu mai necesită tratare”

Echipa de comisari ai Gărzii de Mediu constată că societatea respectă prevederile legislaţiei privind protecţia mediului în vigoare, condiţiile impuse pentru desfăşurarea activităţii precizate în actele de reglementare şi măsurile dispuse de comisarii Gărzii de Mediu”, sunt fragmente din raportul Gărzii de Mediu, prezentate de Victor Ciutacu în direct la România TV.

„Este ceva la mintea cocoşului. E un contract în vigoare. Servicii acceptate la plată. Totul e perfect fără obiecţiuni. Nu e nimic anulat în instanţă”, a declarat avocatul firmei Romprest.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că atât Primăria Sectorului 1, cât şi Romprest au obligaţia de a asigura în continuare serviciul de salubrizare.

„Prestatorul nu are voie să sisteze colectarea deşeurilor. Cu privire la celelalte servicii, poate reduce frecvenţa şi cantitatea, în măsura în care sunt întârzieri de peste 45 de zile (n.r. de la primirea facturii de autoritatea locală)

La fel, Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile. Această discuţie despre cine are dreptate este o discuţie perdantă din start. Justiţia va decide, nu noi”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Vă reamintim că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat, miercuri, operatorul de salubrizare Romprest că nu ridică gunoaiele din sector, ca formă de șantaj, în pofida faptului că este un serviciu public. De asemenea, edilul a depus o solicitare la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice pentru a ridica licența companiei.

Tot azi, Florin Cîțu a declarat că atât Primăria Sectorului 1 cât și Romprest trebuie să-și respecte obligațiile asumate prin contractele semnate, în contextului scandalului politico-juridic care a dus la inundarea străzilor cu gunoaie.

„Este important ca toți cei care au avut contracte semnate să le respecte, şi de o parte şi de alta. Contractele trebuie respectate, cetățenii nu trebuie să sufere dintr-o dispută în instanţă. Până la o decizie în instanţă, toată lumea trebuie să îşi respecte angajamentele şi pe urma vedem deciziile instantei. Bineînţeles că ce vedem nu e ok. Garda de Mediu să îşi facă datoria şi dacă găsește vinovați să intervină în forţă şi să amendeze. Am vorbit cu prefectul azi, lucrurile sunt complicate, este important sa se respecte contractele şi la prestator şi la Primărie”, a spus Cîțu.

Citeşte şi: Premii exorbitante la loteria vaccinării. O maşină Tesla, apartament de peste un milion de dolari şi 50.000 de bilete de avion gratuite, pentru a convinge oamenii să se imunizeze