Clotilde Armand propune ca BEI să gestioneze banii europeni pentru autostrăzile din România

Banca Europeană de Investiţii (BEI) ar trebui să gestioneze banii europeni alocaţi României pentru construcţia de autostrăzi, a declarat, miercuri, la Focşani, Clotilde Armand, consilier local Uniunii Salvaţi România (USR) în Sectorul 1 al Capitalei.

RomaniaTV.net
23 ian. 2019, 18:34
Clotilde Armand propune ca BEI să gestioneze banii europeni pentru autostrăzile din România

„Vrem să negociem un mandat ca BEI să se ocupe ea de aceste autostrăzi. BEI e mult mai puternică decât Guvernul României. Niciun constructor nu poate să-şi bată joc dacă organizează procesul de achiziţii publice. Vom negocia şi vom face totul posibil ca această instituţie europeană să primească mandatul pentru a organiza, pentru a gestiona, pentru a se ocupa de construcţia acestor autostrăzi”, a declarat Clotilde Armand.

Aceasta a dat exemplul Serbiei, care se află în faza de preaderare la UE şi unde BEI gestionează banii investiţi de Uniunea Europeană.

„În Serbia, care este în preaderare, se face Coridorul 10 al autostrăzii care va traversa ţările balcanice mai înainte ca noi să traversăm Carpaţii. Şi este Banca Europeană de Investiţii care gestionează fiecare euro investit în această autostradă”, a spus Clotilde Armand.

Liderul USR Clotilde Armand a fost prezentă, miercuri, la Focşani, alături de preşedintele USR, Dan Barna şi alţi lideri ai partidului din toată ţara, la o şedinţă festivă a Biroului Naţional al USR, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.