Clotilde Armand se apără în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1: ”Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei”

Patru mari spitale din București au rămas fără finanțare din partea Primăriei Sectorul 1 după decizia primarului Clotilde Armand. Este vorba despre Spitalul Clinic de Urgență București - Floreasca, Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" și Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

04 feb. 2021, 21:22
Clotilde Armand se apără în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1: ”Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei”

Clotilde Armand se apără în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1. În Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 PNL și USR-PLUS au majoritate, iar PSD a votat împotriva deciziei lui Armand. Primarul din Sectorul 1 susține că nu s-a tăiat nicio finanțare, iar cele patru spitale au trecut din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului București, totul pentru că există o decizie a Curții de Conturi care precizează acest lucru.

Citește și: Scandal după scandal la Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand şi consilierii PNL-PSD se ceartă pe regulamentul privind atribuirea locurilor de parcare

Ulterior, Clotilde Armand a venit cu o decizie a Curții de Conturi din anul 2016, prin care arată că Consiliul Local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern veche de 16 ani de zile.

Clotilde Armand se apără în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1

”Iată decizia Curții de Conturi a României din 2016: – „Menținerea nejustificată în administrarea Administrația unităților de învățământ preuniversitar și a unităților sanitare publice sector 1 a patru spitale clinice de urgență aflate în subordinea Ministerului Sănătății ca urmare a nepunerii în aplicare a legii.” Cu alte cuvinte, Consiliul local al Sectorului 1 a pus în legalitate o hotărâre de Guvern după 16 ani de zile. Ce au făcut predecesorii mei până acum? Întrebați-i pe ei” , este mesajul postat de Primarul Sectorului 1.

Nicuşor Dan o ironizează pe Clotilde Armand după ce a spus că-i pasează spitalele la Primăria Capitalei

Nicușor Dan a venit cu o reacţie ironică după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că în ședința de miercuri Consiliul Local Sector 1 a votat transmiterea către Primăria Generală a patru spitale. Ironiile lui Nicușor Dan la adresa lui Clotilde Armand vin după scandalul izbucnit între primărița Sectorului 1 și liberalii din sector.

Edilul a declarat că e de acord să primească cele patru spitale ”dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală”, acesta subliniazăcă ”Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei”, și a spus că le va prelua în administrare dacă va fi asigurată finanțarea acestora.