Clotilde Armand se încurcă în minciuni: „Primăria nu a primit amendă de la Garda de Mediu”. Octavian Berceanu: Amenzi s-au dat

După ce a negat că ar exista un contract între Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A, Clotilde Armand spune acum că informația conform căreia Primăria a fost amendată de Garda de Mediu este un "fake news".

11 iun. 2021, 16:15
Clotilde Armand se încurcă în minciuni: „Primăria nu a primit amendă de la Garda de Mediu”. Octavian Berceanu: Amenzi s-au dat

Primarul Sectorului 1 se încurcă în minciuni. Clotilde Armand spune că informația conform căreia Primăria a fost amendată de Garda de Mediu este un „fake news”.

În schimb, Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu spune că Primăria Sectorului 1 a fost amendată, însă nu cu suma de 200 de mii de lei.

Primăria Sectorului 1 ar fi fost amendată cu suma de 200 de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului. „Luni am declanșat controale peste tot nu doar la Primăria Sectorului 1. Amenzi s-au dat dar nu e vorba despre sumele vehiculate. Vom transmite toate aceste detalii în cursul zilei de azi”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Primăria spusese inițial că nu a primit nicio amendă și că informația e falsă, dar amenda doar nu a fost trimisă încă fizic. Controlul a avut loc, iar Primăria a fost anunțată că va primi amendă. Potrivit unor surse din instituție, municipalitatea va contesta amenda.

Citește și Reacţia lui Clotilde Armand, după ce Primăria Sectorului 1 a fost executată silit în scandalul gunoaielor cu Romprest. ”Vom contesta. De când sunt aici, am câștigat toate procesele”

O altă amendă din partea Garzii de Mediu a fost primită de Primăria Sectorului 1 și în urmă cu trei luni, în valoare de 160.000 de lei, fiind semnalizate mai multe nereguli, printre care și faptul că instituția nu a asigurat salubrizarea în sector.

Romprest a obținut o primă victorie în războiul cu Clotilde Armand. Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa primăria pentru achitarea facturilor restante.

Primarul Sectorului 1 a anunțat că va contesta cererea Romprest de încuviințare a executării silite a Primăriei Sectorului 1.

De asemenea, primarul Clotilde Armand afirma, într-o altă postare pe Facebook, că contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service SA nu există. Ulterior, aceasta a publicat contractul cu Romprest. „După 13 ani de la semnare contractul nr. J077/S/30.06.2008 cu privire la delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1, împreună cu toate actele adiționale ale acestuia, sunt disponibile pe site-ul www.primariasector1.ro”, a scris Armand.

Citește și Clotilde Armand, în delir pe Facebook după ce instanţa, prefectul şi premierul i-au demontat acuzaţiile la adresa Romprest! „Contractul nu există! Două sentinţe judecătoreşti definitive l-au anulat”