Clotilde Armand și Dominic Fritz făuresc „alianţa mizeriei şi a frigului”. „Am discutat despre stadiul reformelor pe care le-am demarat amândoi”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, şi Dominic Fritz, edilul Timişoarei, au anunţat că îşi dau mâna pentru a continua reformele, spre groaza bucureştenilor afectaţi de criza gunoaielor, dar şi a timişorenilor care dârdâie din cauza frigului din case.

17 feb. 2022, 22:15
Clotilde Armand și Dominic Fritz făuresc „alianţa mizeriei şi a frigului”. „Am discutat despre stadiul reformelor pe care le-am demarat amândoi”

Clotilde Armand și Dominic Fritz s-au întâlnit la Primăria Sectorului 1 pentru a discuta despre reforme. Între timp, Firma Romprest, care se ocupă de salubrizarea din sectorul 1, a anunțat că nu va efectua curățenia de primăvară, până când administrația Clotilde Armand nu le va achita toate restanțele financiare.

“Nu ne-a plătit prestațiile de anul trecut. Anul acesta a avut noroc. Dacă va fi o ninsoare în martie, toată lumea cu schiurile. Nu mai facem niciun serviciu care nu este plătit. Atât timp cât bugetul este limitat la o sumă în care noi trebuie să ne încadrăm în fiecare lună, vom presta de acea sumă.

De aceea curățenie se face doar pe o parte din străzi, nu se acoperă trotuarele, când vine luna martie, nu vom mai face curățenie de primăvară. Nu vom mai spăla străzile și trotuarele de praf. Făceam asta în fiecare an. Această curățenie de primăvară care se face în toate sectoarele, din păcate, nu ne putem încadra în buget, ca să o facem și noi. Propunerea de buget este, din nou, una restricționată la 155 milioane, de data aceasta. A suplimentat puțin, că a văzut ce s-a întâmplat anul trecut, dar insuficient. Dânsa compară mereu cu alte localități, dar, de exemplu, sectorul 2, care este jumătate față de sectorul 1 – noi aici avem diverse instituții mari, ambasade, Guvern etc – are un buget de 240 milioane de lei. Noi, suprafață dublă, avem 155. Tot primar USR, dar unul care înțelege ce trebuie să facă”, a declarat, directorul executiv al Romprest, Răzvan Duca, pentru “România liberă”.

Citeşte şi: Clotilde Armand vrea să cumpere sediul Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” de pe strada Berthelot. Cât vor dura negocierile

Totodată, comisarul-sef al Gărzii de Mediu Timiş, Luci Muşuroi, a declarat că Timişoara se află la un pas de instituirea stării de alertă din cauza mizeriei de pe străzile oraşului de pe Bega. Gunoaiele, praful şi stratul de frunze căzute astă-toamnă şi amestecate cu noroi, nemăturate de luni de zile, au făcut obiectul unui control pornit de comisarii Garzii de Mediu, dupa ce au primit mai multe sesizări, scrie Opinia Timişoarei.

Precum în sectorul 1 din Bucureşti, care este condus de Clotilde Armand, în cazul căruia prefectul Capitalei a decretat stare de alertă pentru 30 de zile din cauza gunoaielor de pe străzi, o astfel de măsură ar putea fi aplicată şi în Timişoara, în cazul în care nu vor fi luate măsuri.

„Putem spune că Timişoara este la un pas de a intra în stare de alertă din cauza mizeriei de pe străzi. Niciodată oraşul nu a fost atât de murdar”, a declarat comisarul-sef al Garzii de Mediu Timis, Luci Muşuroi, pentru Opinia Timişoarei.

Deocamdată, Garda de Mediu Timiş a decis să amendeze Primaria Timişoara cu 60.000 de lei şi a cerut luarea de urgenţă a unor măsuri pentru curăţarea străzilor.

În pofida acestor probleme reale, Clotilde Armand și Dominic Fritz vor să pună la cale planuri împreună.

„M-am bucurat de vizita făcută de primarul Dominic Fritz la Primăria Sectorului 1. Am discutat despre stadiul reformelor pe care le-am demarat amândoi la nivelul administrațiilor locale. Cum am oprit risipa banului public și cum am restructurat primăriile pentru a deveni mai eficienți și mai transparenți. Ne-am împărtășit experiențele ca primari și am vorbit despre investiții în educație, energie verde, digitalizare și alte proiecte esențiale pentru comunitatea locală.

Știm că suntem pe drumul cel bun deoarece, în aceste zile, amândoi suntem ținta unui veritabil linșaj mediatic la RTV și Antena 3. Este vorba de televiziuni care au fost abonate în trecut la bani publici și care în prezent sunt alimentate cu sume uriașe de PSD și PNL. În ciuda acestor atacuri calomnioase, nu avem de gând să cedăm. #Continuăm să #facemCurat”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Aceleași text a fost publicat pe propria pagină de Facebook și de primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz.

Citeşte şi: Andrei Caramitru dă de pământ cu Clotilde Armand şi cu Nicuşor Dan. „Sunt sau nesimțiți sau incompetenți complet”