Clotilde Armand, spulberată de avocatul Romprest. „Am rămas şocat de cum se poate călca în picioare legea. Bate cu pumnul şi impune propria voință”

Iancu Toader, avocatul companiei Romprest, a declarat, miercuri, în direct la România TV, că primarul Clotilde Armand încalcă "cele mai elementare norme" din contractul încheiat cu compania de salubritate. Mai mult, el l-a acuzat pe edil că ar conduce şedinţele Consiliului Local Sector 1 ca "pe timpul vechiului regim până în 1989, când cineva dicta şi ceilalţi stăteau cu capul în jos şi ascultau".

03 feb. 2021, 20:06
Clotilde Armand, spulberată de avocatul Romprest. „Am rămas şocat de cum se poate călca în picioare legea. Bate cu pumnul şi impune propria voință”

Clotilde Armand, spulberată de avocatul Romprest. Iancu Toader a fost întrebat, în emisiunea Ultima Oră, prezentată de Lili Ruse, la România TV, că edilul Sectorului 1 încalcă toate prevederile din contractul încheiat cu societatea de salubritate.

„Am urmărit şocat de ce se întâmplă în şedinţa Consiliului Local. Ce nu respectă. Totul! Când spun totul, e vorba de la cele mai elementare norme din contract, prevăzut de lege, cele care au stat la baza ultimelor negocieri prin care am propus soluții financiare, am propus diminuare de prestații, eșalonare. Am propus tot ce se putea în aşa fel încât să se deblocheze şi nu se doreşte.

În şedinţa de Consiliu din 28 ianuarie, am rămas şocat de cum se poate călca în picioare de către un primar legea – Codul Administrativ. Am rămas şocat cum în timpul şedinţei se poate ridica un primar şi jigneşte consilierii. Bate cu pumnul şi impune propria voinţă.

Sunt surprins să văd cum se încalcă drepturi legitime şi interesele şi dreptul la un mediu sănătos al unei comunităţi care până la urmă i-au dat votul acestei doamne”, a declarat Iancu Toader, avocatul companiei Romprest, la România TV.

Citeşte şi: Clotilde Armand susţine că Romprest cere 50 de milioane de lei ca să pună capăt crizei gunoaielor din Sectorul 1. „Suntem într-un impas. Nu ştiu dacă nu va trebui să plătim salariile

Apărătorul Romprest a afirmat că a constatat „chestiuni şocante” în timpul şedinţei de Consiliu Local în care urma să se tranşeze probleme contractului cu Romprest.

„Am văzut chestiuni şocante (…) În consiliul de astăzi, doamna (Clotilde Armand) a impus singura şi a spus că nu se doreşte, când a existat o comisie de mediere, prin hotărârea Consiliului Local care s-a desfăşurat, care a întârziat cu 15 zile şi care trebuia să facă un raport care nici acum nu este finalizat.

S-a dorit cu rea credinţă să se ajungă la discuţie în spiritul legii. Este şocant! Nici în ședințele de pe timpul vechiului regim până în 1989, când cineva dicta şi ceilalţi stăteau cu capul în jos şi ascultau.

Exercițiul democratic la nivelul administrativ este lamentabil. O spun cu toată responsabilitatea”, a afirmat avocatul Iancu Toader.

De cealaltă parte, deputatul USR Diana Stoica a luat apărarea edilului Sectorului 1, despre care a spus că luptă împotriva „mafiei gunoiului”.

„Ce se întâmplă la sectorul 1 este că Clotilde Armand se luptă cu mafia gunoiului. Practic, facturile emise de Romprest sunt ilegale şi serviciile nu au fost prestate. Nu sunt de acord să fie plătite facturi ilegale din bani publici pe care noi îi plătim administraţiei publice. Există şi un dosar la DNA în curs.

Clotilde Armand sigur se va găsi o soluţie şi cetăţenii sunt alături de ea în aceste demersuri astfel încât străzile să fie curate. Facturile să fie legale şi totul să fie în regulă”, a mai precizat Diana Stoica, deputat USR.

Citeşte şi: Romprest suspendă serviciile de salubritate în Sectorul 1. Data de la care nu vor mai fi ridicate gunoaiele