Clotilde Armand (USR) sare la gâtul lui Ciprian Ciucu (PNL). Ce-și reproșează cei doi primari din București

Continuă scandalul între primarii din București. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a transmis un lung mesaj lui Ciprian Ciucu, edilul de la sectorul - vecin, Sectorul 6. 

13 oct. 2022, 23:43
Clotilde Armand (USR) sare la gâtul lui Ciprian Ciucu (PNL). Ce-și reproșează cei doi primari din București

Scandalul a fost reaprins după ce Ciprian Ciucu a criticat-o pe Clotilde Armand pentru că are o atitudine „extrem de conflictuală” și i-a recomandat să aleagă între PNL și PSD pentru a primi susținere în proiectele pe care le promovează.

Edilul de la Sectorul 1 l-a acuzat pe „vecinul” de la 6 de corupție și a promis că nu-i va mai acorda mare importanță.

„A ieșit public astăzi șeful PNL București să mă certe pentru că vreau să înapoiez banii economisiți de la firma de salubritate locuitorilor Sectorul 1 in această criză energetică. A zis liderul PNL că nu pot face asta pentru că n-am bază legală și – atenție – „este o măsură care nu se adresează electorului ei”. Asta cu „baza legală” a preluat-o de la fostul primar. Parcă s-au vorbit. Iar un primar trebuie să fie un bun gospodar pentru toți cetățenii – deci despre electorat este vorba aici?!

Mai spune șeful PNL București că eu mă cert cu toată lumea și este o stare de conflict în Sectorul 1. (Ai dreptate Ciprian. Mă cert cu toți cei care au tupeul să vină acum în fața oamenilor după ce au furat bani de la Primăria Sectorului 1. Iar în partidul tău sunt destui. Este trist să te văd că ai ajuns să folosești exact argumentele șefilor tăi. Da, șefii PNL din vârful statului în fața cărora tu stai în poziție de ghiocel și execuți ordinele. Este foarte trist să văd decăderea ta morală și faptul că nu ești în stare să faci reforme administrative adevărate – le faci doar la televizor, acolo unde partidul tău aruncă cu mii de euro din bani publici ca să linșeze adversarii politici. Tu faci doar alianțe cu cei pe care în trecut îi acuzai că sunt corupți. Este foarte trist să te văd atât de frustrat și neputincios în fața celor care conduc cu adevărat PNL București. Pentru că tu nu o faci. Să fim serioși. Când trebuia să ne ajuți aici în Sectorul 1 și să-ți calmezi colegii pentru că nu votează bugetul și proiectele de investiții dacă nu sunt plătite toate facturile Romprest s-a văzut că nu ai nici un cuvânt de spus în fața fiului lui Burduja sau al fiului lui Dinu „Vamă” Gheorghe. Adică încurajai șantajul lor împotriva mea prin neimplicare. Îmi pare rău că nu ratezi nicio ocazie să-l ataci public pe primarul general Nicușor Dan și pe mine cu toate că amândoi ne abținem cu greu să nu-ți răspundem la aceste atacuri puerile sau să-ți suportăm ifosele și sfătoșenia.

Atunci când am propus o colaborare la nivel de București te-ai împotrivit. Tu și șefii tăi. Pentru că interesele liberalilor privind banii pentru Romprest erau vitale. Uite că DNA v-a dat planurile peste cap și mi-a dat dreptate. Prejudiciul de 1 miliard lei cauzat de PNL și PSD de la servicii fictive de curățenie efectuate de o firmă adusă de PNL pe 25 de ani. Și pentru asta ați blocat votarea bugetului luni de zile și ați șantajat primarul.

Dragă Ciprian, te rog să îți vezi de propria administrație și nu-ți mai da tu cu părerea despre primăria celorlalți. Nu accept sfaturi de la cineva care oferă contracte directe unei firme dubioase precum Vego. Vrei să mă uit puțin și eu la tine în sector și la contractele tale atribuite unor oameni care distrug Urbanismul? N-am să fac asta. Pentru că spre deosebire de tine, eu voi încerca de acum încolo să te ignor cât de mult).

Acum, am să-i las șefului PNL București niște cifre de investiții blocate de colegii lui din filială Romprest din PNL. Cel mai elocvent este programul “Termoficare de la Soare”, în valoare de 400 milioane lei, o dovadă de cinism extrem dat de liberali la adresa locuitorilor Sectorului 1, confruntați cu criza energetică modială. Iar culmea ironiei, liderul PNL Sectorul 1, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1, după ce liberalii au votat împotriva implemnetări unui program finanțat din fonduri europene.

PS. Nici legislație nu știe șeful PNL București. Tichetele anticriză au bază legală. Vom vedea curând dacă PNL o să voteze pentru ca banii de la Romprest să se întoarcă la cetățeni sau să meargă – din nou – la partidul lor pentru campanii electorale și alte linșaje”, a notat Clotilde Armand, în social media.

 

Scandal ca la ușa cortului între primarii Bucureștiului

 

Anterior, Ciprian Ciucu a ridiculizat-o pe Clotilde Armand pentru că-și face campanie pe Facebook, dar fapte concrete… zero.

„Să aibă un discurs transparent, o negociere transparentă, să îşi facă o majoritate. Este esenţial să ai o majoritate. (…) După ce ţi-ai negociat această majoritate, trebuie să împarţi puterea, nu ai câştigat singur nişte alegeri.

Eu am cinci instituţii importante în subordinea a doi viceprimari, care nu sunt de la mine din partid. Trebuie să împarţi puterea, să le dai şi acelora care au fost cu tine în campania electorală şansa să îşi facă mandatele.

Nu trebuie să le faci dosare penale şi să îi urci pe Facebook, să îţi iei mii de like-uri de prin ţară, dar nu de la tine din sector şi să întreţii această stare de tensiune cu jigniri de pe toate părţile, repetate, acelaşi lucru. Nu am văzut o aplecare şi o bunăvoinţă, doar o politică a forţei”, a arătat Ciucu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Nu e vorba de rea voinţă. E vorba de un mod permanent, conflictual – şi o zic cu mâhnire, pentru că am fost cu doamna primar în campania electorală – dar tot ce a făcut a fost să se certe permanent, cu toată lumea, în toate direcţiile. Nu aşa poţi să îţi duci un mandat. Pentru că acum se transformă în victimă competentă, pentru că PNL Sector 1 nu îi votează proiectele.

PNL Bucureşti are doar rol de coordonare, nu poate impune decizii filialelor, indiferent de sector. Eu i-am zis şi domnului Burduja, şi colegilor de la Sectorul 1: votaţi-i proiectele şi ieşiţi în public şi explicaţi ce nu merge, pentru că o transformăm în victimă competentă şi nu este cazul. Din punctul meu de vedere, nu ştiu dacă mai pot face ceva…”, a mai transmis Ciucu, printre altele.