Clotilde Armand votează şi susţine la referendumul din USR familia tradiţională. România are nevoie de încurajarea familiilor tinere

Platforma ”USR popular”, susţinută de vicepreşedintele Clotilde Armand, a lansat un clip video prin care îndeamnă membrii partidului să susţină familia tradiţională şi instituţia căsătoriei dintre un bărbat şi o femeie, spunând că acestea trebuie întărite şi nu diluate prin măsuri de inginerie socială de inspiraţie marxist leninistă. Clipul video a fost lansat pe Youtube în preziua referendumului intern din USR pe tema poziţionării faţă de revizuirea Constituţiei în ceea ce priveşte familia.

07 aug. 2017, 10:25
Clotilde Armand votează şi susţine la referendumul din USR familia tradiţională. România are nevoie de încurajarea familiilor tinere

” susţine importanţa politicilor care pot contribui substanţial la o viaţă socială demnă. Susţinem protejarea familiilor, inclusiv a celor monoparentale, a femeilor şi a copiilor. Clarificarea în Constituţie a definiţiei căsătoriei, în acord cu Codul Civil şi cu intenţia evidentă a legiuitorului, protejează un fundament al societăţii în faţa încercărilor de inginerie socială de inspiraţie marxist-totalitară. Încurajarea şi protejarea familiei înseamnă responsabilitatea faţă de viitorul României”, se arată în clipul postat pe Youtube de platforma ”USR popular” susţinută de Clotilde Armand.

Video-ul, care face parte din strategia de campanie internă a platformei, explică faptul că ”USR popular” doreşte pentru România o societate unde copiii sunt crescuţi de tatăl şi de mama lor, fiecare cu meseria şi cariera pe care şi-o aleg.

”Nu poate însă exista prosperitate fără creştere sau măcar stabilitate demografică. Din păcate, declinul demografic al României se accentuează. Am pierdut în luna martie 7.400 de locuitori. Echivalentul a două comune. Popuaţia oficială a ţării a scăzut în 2016 cu 67.000 de locuitori, 0,33% din total, iar din 1990 până în prezent s-a redus cu 13%, până la aproape 20 de milioane de cetăţeni. Dintre aceştia, 3,5 milioane au domiciliul în străinătate. Încă 1,2 milioane sunt estimaţi a locui în afara ţării fără forme legale. Experţii se aşteaptă la o adâncire a declinului demografic al României în deceniile următoare. Am putea ajunge la 14,5 milioane în anul 2050, potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Astăzi avem un angajat la 1,2 pensionari. În 2041 vom avea sub 3 milioane de angajaţi şi 7 milioane de pensionari. Adică un angajat va susţine 2,3 pensionari”, se mai arată în clipul de campanie, transmite News.ro.

”USR popular” susţine că, în acest context de criză demografică, România are nevoie de încurajarea familiilor tinere şi că autorităţile române trebuie să ia măsuri pentru a încuraja viaţa, pentru a susţine femeile şi copiii, în general, pentru a proteja familia, mediul optim de creştere a copiilor. Platforma susţinută de Clotilde Armand arată că scăderea populaţiei are la bază migraţia internaţională, dar şi natalitatea extrem de scăzută. Sunt aduse ca exemplu o serie de statistici potrivit cărora numărul de naşteri în România în 2015 a fost cu 28% mai mic decât cel din anul 1992, iar înn luna martie 2017 s-au înregistrat doar 5.400 de căsătorii, cu 12% mai puţin ca în martie 2016.

” consideră că familia este mediul optim pentru creşterea şi educarea copiilor. Traumele regimului totalitar comunist şi ale crizei economice post-comuniste au fost pe deplin trăite tocmai de cei mai fragili, copiii şi femeile. Familia se confruntă astăzi cu multe probleme: rata ridicată a divorţurilor şi a avorturilor, violenţa domestică, alcoolism, sărăcie, lipsa locurilor de muncă, părinţi despărţiţi de copii pentru că sunt nevoiţi să lucreze peste graniţe. Această tristă experienţă ne obligă la o grijă particulară pentru sănătate, educaţie, pentru însănătoşirea mentalităţilor şi pentru redarea demnităţii personale şi comunitare. Pentru binele părinţilor şi al copiilor, instituţia căsătoriei – temelia familiei, trebuie întărită şi nicidecum diluată prin măsuri artificiale de inginerie socială”, se mai arată în clipul platformei ”USR popular”.

Clipul a fost postat pe Youtube în contextul în care Uniunea Salvaţi România a dat luni startul primului referendum intern de la înfiinţarea formaţiunii pentru a tranşa cea mai mare dilemă cu care s-a confruntat până acum: poziţionarea sau nu pe tema revizuirii Constituţiei în ceea ce priveşte familia. Consultarea internă a tuturor membrilor USR va dura şapte zile şi de rezultatul acesteia va depinde revenirea în partid a fondatorului partidului, Nicuşor Dan.

Cei aproximativ 1.800 de membri USR vor avea de răspuns la două întrebări:

1. „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendmului Coaliţiei pentru Familie?” Variante de răspuns: DA / NU.  

2. „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?” Variante de răspuns: PRO / CONTRA.

Referendumul intern din USR se va desfăşura electronic, fiecare membru primind un user şi o parolă cu care se vor conecta la un sistem securizat unde va putea vota o singură dată fără posibilitatea de a reveni asupra deciziei exprimate.

Pentru a produce efecte, referendumul va trebui validat de conducerea centrală a USR, Biroul Politic. Dacă această formalitate va fi îndeplinită, se va organiza şi congresul pentru alegerea unui nou preşedinte USR, ca urmare a demisiei lui Nicuşor Dan.

Membrii USR, împărţiţi în trei tabere – susţinătorii lui Cristian Ghinea, cei ai lui Clotilde Armand şi cei ai lui Nicuşor Dan – au depus la partid trei platforme pentru a-şi stabili ideologia formaţiunii, în condiţiile în care primii se definesc a fi „latura conservatoare”, ceilalţi se consideră liberali, iar Nicuşor Dan – susţinătorul „unităţii în diversitate”, au precizat, pentru News.ro, surse din conducerea Uniunii Salvaţi România. Astfel, liberalii din USR au reiterat că vor milita pentru poziţionare împotriva modificării Constituţiei pe tema familiei la referendumul intern al partidului, în timp ce latura conservatoare a susţinut „întărirea căsătoriei şi a familiei, principalul fundament al societăţii”. La polul opus, Nicuşor Dan i-a rugat pe colegii săi să ia în calcul „sensibilităţile” celor care nu împărtăşesc în întregime aceste valori şi caracteristicile societăţii româneşti în momentul în care îşi aleg „bătăliile şi poziţiile”.

Potrivit platfomei „USR popular”, susţinută de Clotilde Armand, „curentul popular din politica europeană este o orientare inspirată de viziunea creştină asupra omului şi de concepţia creştin-democrată asupra societăţii”.

„El urmăreşte să aplice în politică principiile moralei creştine şi ale democraţiei liberale, în scopul moralizării vieţii publice şi al punerii statului în serviciul cetăţenilor. Proiectul creştin-democrat este deschis pentru oricine recunoaşte demnitatea şi drepturile tuturor oamenilor şi acceptă principiile fundamentale ale politicii rezultând de aici”, se arată în textul documentului.

Susţinătorii acestuia precizează că „pentru a servi democraţia şi interesele fundamentale ale României, USR trebuie să evite atât accentele populiste, cât şi excesele utopiste, punând în centrul acţiunii sale combaterea celor două probleme majore ale României actuale: sărăcia (adâncită şi agravată de corupţie) şi lipsa generală de educaţie”.

La capitolul reforma sistemului electoral este menţionat faptul că „Parlamentul ar trebui alcătuit din maxim 300 de deputaţi şi senatori, alegerile locale să aibă loc în două tururi, iar alegerea preşedinţilor Consiliilor Judeţene să fie directă”.

Totodată, aceştia susţin independenţa justiţiei şi continuarea luptei anticorupţie la toate nivelurile.

Latura conservatoare mai evidenţiază „întărirea căsătoriei şi a familiei, principalul fundament al societăţii şi cadrul optim pentru creşterea şi educarea copiilor”.

„Susţinem o Românie care acţionează, nu doar reacţionează, în cadrul Uniunii Europene, care se comportă ca un membru cu drepturi depline şi este capabilă să-şi formuleze şi să-şi urmărească interesele naţionale, nu doar să se alinieze poziţiei europene. Nu vrem ca ţara noastră să fie un membru de rangul doi, la periferia unei Uniuni cu două viteze”, au precizat susţinătorii platformei USR popular.

Ei mai arată importanţa continuării parteneriatului strategic cu SUA, dar şi a altor parteneriate, în primul rând cu Germania şi Franţa.

„Conservatorii” din USR afirmă „sprijin pentru calea europeană a Republicii Moldova, pentru democratizarea şi de-oligarhizarea acesteia prin reforme politice, economice şi legate de independenţa justiţiei şi lupta anti-corupţie, precum şi pentru stabilirea unui cadru legal şi predictibil”.