Clotilde Armand cere să fie decretată stare de ALERTĂ în Sectorul 1. „Acest episod negru cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit”

Clotilde Armand a anunţat că a cerut Prefecturii Capitalei să declare stare de alertă în sectorul 1 al Capitalei din cauza neridicării gunoaielor de către Romprest. Edilul susţine că problemele sunt cauzate de "șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate".

04 iun. 2021, 11:20

Clotilde Armand vrea să fie decretată stare de ALERTĂ în Sectorul 1. Anunţul a fost făcut de primarul USRPLUS printr-un mesaj publicat pe Facebook.

„Am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către compania Romprest Service SA.

În paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord.

Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Citeşte şi: La recomandarea primarului Clotilde Armand, Robert Turcescu a sunat la Poliţia Locală să vină să-i ridice gunoiul. Ce răspuns i-a dat operatorul

Clotilde Armand vrea să fie decretată stare de ALERTĂ în Sectorul 1. „Vă rog să sunați la Poliția Locală”

Primarul Sectorului 1 i-a îndemnat pe cetățeni să sune și să reclame neridicarea gunoiului de către compania Romprest Service SA la Poliția Locală Sector 1, la numărul de telefon: 021/9540, apelabil 24 h din 24.

„Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele.

Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit. Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine”, a adăugat primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand, desfiinţată de Robert Turcescu. „Sute de mii de oameni calcă, la propriu, pe gunoaie”

„Împreună cu Vera (6 ani), am fotografiat azi situația din zona Mihalache-Expoziției, Sectorul 1.
Proștilor, e încă pandemie, urlați să ne vaccinam si sute de mii de oameni calcă, la propriu, pe gunoaie!
Hai, aplaudati-o pe Clotilde!”, a scris Robert Turcescu, pe Facebook.

Jurnalistul a adăugat mesajului său o serie de fotografii pe care le-a realizat cu gunoaiele de pe străzile din Sectorul 1.

În urmă cu două  zile, Clotilde Armand îi îndeamna pe locuitorii Sectorului 1 să alerteze Poliţia Locală dacă gunoiul nu este ridicat de compania de salubritate. Primarul Sectorului 1 acuză Romprest că recurge la „un nou șantaj de tip mafiot”. Reacţia lui Clotilde Armand vine în contextul în care operatorul de salubritate Romprest a anunţat din nou că nu mai ridică gunoiul din sectorul 1. Din acest motiv, edilul ameninţă cu rezilierea contractului cu firma de salubritate.

Citeşte şi: Tensiuni între consilierii PNL şi Clotilde Armand. Liberalii o acuză de „şantaj politic”: „După alegeri a uitat brusc ce înseamnă parteneriat. Acţionează doar în interes propriu”