Clotilde Armand cere angajaţilor Primăriei Sectorului 1 să răspundă tuturor cetăţenilor care cer informaţii

Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, a declarat că a solicitat aparatului de specialitate şi subordonatelor autorităţii locale să răspundă tuturor cetăţenilor care solicită legal informaţii.

RomaniaTV.net
06 nov. 2020, 09:20
Clotilde Armand cere angajaţilor Primăriei Sectorului 1 să răspundă tuturor cetăţenilor care cer informaţii
Auditul de la Primăria Sectorului 1 a început. Anunţul lui Clotilde Armand

„Ştiu foarte bine cum s-a comunicat până acum cu presa atunci când jurnaliştii solicitau informaţii despre diverse contracte sau despre anumite achiziţii nefundamentate. Gata! S-a terminat această epocă. Am dispus aparatului de specialitate al primarului şi tuturor subordonatelor primăriei să nu mai ţină la sertar aceste cereri şi să răspundă tuturor cetăţenilor care solicită legal informaţii. Totul în mod transparent”, a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a făcut public contractul încheiat de fosta administraţie pentru achiziţia a 48.000 de tablete pentru elevi.

Clotilde Armand a amintit că, înainte să fi aleasă primar, a semnalat public că acest contract a fost realizat „printr-o negociere directă şi la supra preţ”.

„Am fost la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din Sectorul 1 şi am cerut contractul de 76 milioane de lei pentru achiziţia a 48.000 de tablete. Ştiţi, înainte să ajung primar, am fost prima persoană care a semnalat public acest contract realizat printr-o negociere directă şi la supra preţ. Am fost neplăcut surprinsă să văd că personalul de la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice din Sectorul 1 părea să nu găsească contractul. Într-un final l-am obţinut, dar fără anexe. Ireal, nu? Fosta administraţie a refuzat sistematic să-l publice”, a adăugat Clotilde Armand.

Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 a încheiat contractul cu societatea Conic Design SRL, pentru furnizarea de tablete necesare elevilor care fac şcoală online, aşa cum prevede documentul publicat de Clotilde Armand.

Programul ”Rabla pentru electrocasnice” se suplimentează cu două categorii de produse: laptopuri şi tablete