Clubul Rapid va disputa două etape cu porţile închise, a decis Comisia de Disciplină a LPF

Clubul Rapid a fost sancţionat cu disputarea a două etape cu porţile închise şi 40.000 de lei penalitate financiară de Comisia de Disciplină a LPF ca urmare a incidentelor provocate de propriii suporteri la meciul cu Steaua, informează, marţi, site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 13:57
Clubul Rapid va disputa două etape cu porţile închise, a decis Comisia de Disciplină a LPF

Gruparea giuleşteană a fost încadrată la articolul 83.2 literele b, c şi d, pentru introducerea, aprinderea şi aruncarea în teren de artificii şi torţe.

„În baza art.83.2, lit.b se sancţionează clubul FC Rapid cu măsura programării unui joc fără spectatori şi o penalitate de 20.000 lei; În baza art.83.2., lit.c, coroborat cu art.54.6 se sancţionează clubul FC Rapid cu o penalitate de 10.000 lei; În baza art.83.2, lit.d se sancţioneaza clubul FC Rapid cu măsura programării a 2 jocuri fără spectatori şi o penalitate de 40.000 lei. În baza art.45.1 din RD, coroborat cu art.82.1 se contopesc sancţiunile aplicate mai sus, în sensul că FC Rapid urmează să execute sancţiunea cea mai aspră, respectiv măsura programării a 2 jocuri fără spectatori şi o penalitate sportivă de 40.000 lei. Cu recurs”, se menţionează pe site-ul citat.

Fanii rapidişti au aprins mai multe artificii şi făclii în prima repriză, acestea provocând un mic incendiu la peluza a II-a, stins repede de un pompier.

Echipa Rapid a încheiat la egalitate, scor 1-1, partida de pe teren propriu disputată, duminică, împotriva formaţiei Steaua, în cadrul etapei a XXVIII-a a Ligii I.

Tot marţi, cluburile FC Braşov şi FC Dinamo au fost sancţionate cu 20.000 de lei, respectiv 10.000 de lei pentru incidentele provocate de suporteri la meciul direct când au afişat bannere şi au scandandat lozinci împotriva preşedintelui LPF Dumitru Dragomir.

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a primit o penalitate de 2.400 de lei, iar team-managerul Daniel Stanciu o suspendare de o lună şi o penalitate de 720 lei. Antrenorul formaţiei Astra Ploieşti, Mircea Rednic a fost sancţionat cu o penalitate de 320 de lei, în timp ce medicul delegat al echipei Sportul Studenţesc, Ovidiu Chiriac, a primit o penalitate de 640 de lei.

În urma eliminărilor din etapa a XXVIII-a, Comisia de Disciplină a LPF a mai decis următoarele sancţiuni: jucătorii Andrei Tînc (Voinţa Sibiu), Alexandru Păcurar (Universitatea Cluj), Dan Roman(Gaz Metan Mediaş), Bogdan Pătraşcu (Astra Ploieşti), Laurenţiu Iorga (Oţelul Galaţi) cu 1 etapă de suspendare şi 740 de lei penalitate financiară şi jucătorul Monsef Zerka (Petrolul Ploieşti) cu 1 etapă şi 1.000 de lei.