Cluburile conduse de Anamaria Prodan şi fiul lui Liviu Dragnea au primit licenţă pentru Liga 1. Iniţial, cererile lor au fost respinse!

FRF a anuntat, vineri, ca AFC Hermannstadt, echipă la care Anamaria Prodan a investit 700.000 de euro acum două săptămâni, si Turris-Oltul Turnu Magurele, club despre care se spune că ar fi condus din umbră de Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, au primit in apel licenta pentru participarea in Liga I, sezonul 2020-2021.

26 iun. 2020, 14:50
Cluburile conduse de Anamaria Prodan şi fiul lui Liviu Dragnea au primit licenţă pentru Liga 1. Iniţial, cererile lor au fost respinse!

CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, Gaz Metan Medias, FC Botosani, FC Viitorul, Sepsi Sfantu Gheorghe, FC Voluntari, Academica Clinceni, FC Hermannstadt, Chindia Targoviste, Dinamo, Poli Iasi, UTA Arad, CS Mioveni, Turris, Petrolul Ploiesti, FC Rapid si FC Arges sunt cluburile care au cerut licenta pentru Liga 1.

CFR CLUJ – CRAIOVA LIVE STREAM VIDEO ONLINE în etapa a 5-a din PLAY OFF LIGA 1

Comisia pentru acordarea licentei cluburilor – instanta de fond – a acordat licenta de participare la campionatul unui numar de 18 cluburi si a respins cererile gruparilor Hermannstadt si Turris.

„Instanta de fond a respins cererea de acordare a licentei formulata de Asociatia Fotbal Club Hermannstadt si a refuzat acordarea licentei de Liga 1, pentru incalcarea art. 47 – Lipsa datoriilor financiare restante catre angajati, de la criteriul financiar, si a sanctionat cu penalitate financiara de 50 mii lei incalcarea art. 23 – Stadion pentru competitiile UEFA si pentru campionatul national, de la criteriul de infrastructura din RNLC&FPF. De asemenea, instanta de fond a respins cererea de acordare a licentei formulata de Asociatia Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Magurele si a refuzat acordarea licentei de Liga 1, pentru incalcarea prevederilor art. 39 alin. 6, de la criteriul de personal si administratie din RNLC&FPF si a sanctionat cu penalitate financiara totala de 200 mii lei pentru incalcarea art. 28, 33, 35, 36, 37 si 38 de la criteriul de personal si administratie si pentru incalcarea art. 43, de la criteriul juridic din RNLC&FPF”, a precizat FRF.

Cele doua cluburi au contestat hotararile instantei de fond la Comisia de apel pentru acordarea licentei cluburilor, care a pronuntat vivneri deciziile definitive si executorii, prin care au fost admise apelurile:

„Astfel, in cazul apelului formulat de clubul Asociatia Fotbal Club Hermannstadt, Comisia de apel a constatat ca sunt indeplinite cerintele art. 23, la dosarul cauzei find depus P.V. din data de 22 iunie 2020, de omologare definitiva a stadionului Municipal din Sibiu. De asemenea, comisia a constatat ca sunt indeplinite si cerintele art. 47, la dosar fiind depus un Contract de tranzactie din data de 28 mai 2020, prin care s-a achitat suma restanta catre un jucator.

In consecinta, Comisia de apel a schimbat hotararea instantei de fond, a acordat licenta de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 clubului Asociatia Fotbal Club Hermannstadt si a anulat penalitatea financiara de 50 mii lei.

In cazul apelului formulat de clubul Asociatia Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Magurele, Comisia de apel a constatat ca sunt indeplinite cerintele art. 28, 33, 35, 36, 37 si 43, fiind depuse la dosar documentele justificative necesare. De asemenea, comisia a constatat ca sunt indeplinite cerintele art. 39 alin. 6, la dosar fiind depuse adeverintele de la Comisia de Disciplina si Etica a FRF. Comisia de apel a constatat ca nu sunt indeplinite cerintele art. 38.

In consecinta, Comisia de apel a schimbat in parte hotararea instantei de fond, a acordat licenta de Liga 1 pentru sezonul 2020-2021 clubului Asociatia Fotbal Club „Turris-Oltul” Turnu Magurele si a mentinut sanctionarea clubul cu penalitate financiara de 20 mii lei, pentru incalcarea art. 38 din RNLC&FPF”.