Clujul lovește din nou piața imobiliară! O garsonieră de 16 metri pătrați a fost scoasă la vânzare cu 52.000 de euro

Clujul lovește din nou piața imobiliară din România. Un clujean cere pentru o garsonieră de 16 metri pătrați suma de 52.000 de euro.

22 mart. 2023, 11:24
Clujul lovește din nou piața imobiliară! O garsonieră de 16 metri pătrați a fost scoasă la vânzare cu 52.000 de euro
Clujul lovește din nou piața imobiliară!

Clujul lovește din nou piața imobiliară! După ce un clujean a apelat la o practică neortodoxă, spunând că garsoniera lui pentru care cerea suma de 80.000 de euro, are 32 de metri pătrați în loc de 28 cât avea în realitate, un altul a scos la vânzare un imobil de 16 metri pentru care a solicitat suma de 52.000 de euro.

Citește și Cea mai scumpă casă scoasă la vânzare în Cluj! Cât costă construcţia pe două nivele, cu șapte camere și o piscină

Clujul lovește din nou piața imobiliară!

Imobilul are 20 de metri pătrați construiți și 16 metri pătrați suprafață utilă. Acesta nu are bucătărie, ci o chicinetă situată pe holul de la intrare și este dotată cu toaletă.

„Apartamentul este contorizat, finisat, cu parchet, gresie, faianță, geamuri termopan, parțial mobilat și utilat”, se arată în postarea proprietarului de pe un site de anunțuri.

Clujenii au luat foc atunci când au văzut prețul piperat pe care îl cere proprietarul locuinței extrem de mici și lipsite de dotări. Aceștia au lansat un val de reacții pe rețelele de socializare prin care au reclamat nivelul ireal al prețurilor pe piața imobiliară locală.

Locuința prezentată drept „apartament tip studio”, este într-o clădire construită în anii ’70, situată în centrul orașului și  se vinde la un preț de peste 3.000 de euro pe metru pătrat construit.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce o garsonieră situată într-un bloc vechi, în Cluj, a fost scoasă la vânzare la preţ de garsonieră nouă. Deși imobilul este unul destul de vechi în anunţ, garsoniera a fost încadrată la secţiunea „apartamente nou construite”.

Proprietarul a menționat în anunț că este deschis şi opţiunii de schimb, în cazul în care cineva care deţine apartament cu două camere în aceeaşi zonă şi-ar dori o garsonieră veche.

Prețul exorbitant pe care un bărbat îl cere pe o garsonieră în Cluj

Clujeanul a subliniat faptul că vrea pe garsoniera de 32 de metri pătrați, amplasată la parterul unui bloc de 10 etaje, nu mai puţin de 80.000 de euro.

„Vând garsonieră în Mănăștur, lângă Big, la parter, bloc de 10 etaje, suprafața utilă 32 de metri pătrați. Cer prețul pieței stabilit de experți imobiliari sau schimb cu apartament de 2 camere + diferența aici in zonă”, a scris proprietarul în anunţ.

Val de reacţii ironice

După cum era de aşteptat, anunțul a generat un val de comentarii ironice. Unii dintre comentatori spun că în acea zonă nu există garsonieră cu o suprafață de 32 de metri pătrați, în timp ce alții se întreabă ce anume este „nou” la această locuință, potrivit Știri de Cluj.

“Ați adăugat și de la vecinul de are 32 mp?”,

“Toate  garsonierele conf 1,ceausiste au 28 mp, urmează cele de 24mp în câteva blocuri de ex de pe porțile de fier”,

“Oare ce din acest apartment ati incadrat la „nou”?”.

Citește și Hoție de 200 de milioane de euro la Cluj! Clujenii vor aștepta mult și bine metroul. Licitația pentru construcția metroului a fost contestată