CM 2014. Avertisment ŞOCANT pentru turişti: În Brazilia e cea mai mare EPIDEMIE din lume

CM 2014. Brazilia se pregăteşte să întâmpine turiştii, cu ocazia celei de-a 20-a ediţii a Campionatului Mondial de Fotbal, însă vizitatorii sunt avertizaţi cu privire la pericolele care îi pândesc în această ţară.

21 mai 2014, 07:52
CM 2014. Avertisment ŞOCANT pentru turişti: În Brazilia e cea mai mare EPIDEMIE din lume

CM 2014. Febra Dengue provoacă îngrijorare la nivel global în această vară. „Brazilia suferă de cea mai gravă epidemie din lume a febrei Dengue”, scrie New York Times, care precizează că nu mai puţin de 1,4 milioane de cazuri au fost semnalate anul trecut, numai în Brazilia.

Febra Dengue sau „febra oaselor rupte” este o infecţie cauzată de un virus răspândit de ţânţari. Se ia iniţial prin înţepătura ţânţarilor şi se manifestă prin dureri intense de oase. Simptomele acestui virus sunt febra, durerile de cap, erupţiile cutanale precum cele care apar în cazul rujeolei şi durerile musculare şi articulare. În situaţiile extreme, viaţa este pusă în pericol.

Vezi şi Scene ŞOCANTE în Brazilia. S-a tras cu Kalaşnikovul pe teren, în plin meci VIDEO

Conform unui studiu realizat de către Lancet Infectious Diseases, cele mai expuse zone din Brazilia acestei febre sunt Natal, Fotaleza şi Recife, din nord-est, iar Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Salvador şi Manaus să fie considerate de risc maxim. Îngrijorarea autorităţilor creşte în acest moment, mai ales că milioane de turişti din toată lumea sunt aşteptaţi să viziteze Brazilia în următoarele săptămâni.

Citeşte şi NU O SĂ GHICEŞTI NICIODATĂ: Care este cel mai PERICULOS animal de pe PLANETĂ