CM 2014: Căpitanul Spaniei, Iker Casillas, şi-a cerut scuze după umilinţa în faţa Olandei

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Iker Casillas, portarul şi căpitanul selecţionatei Spaniei, umilită de Olanda (5-1) vineri seara, în meciul de debut la Cupa Mondială de fotbal 2014, şi-a cerut scuze atât în numele echipei, cât şi al său personal, pentru acest eşec usturător, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 iun. 2014, 07:17
CM 2014: Căpitanul Spaniei, Iker Casillas, şi-a cerut scuze după umilinţa în faţa Olandei

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014:  ‘În primul rând, trebuie să-mi cer scuze pentru meciul pe care l-am făcut, noi în general şi eu în mod special. Sperăm că oamenii vor uita acest meci şi ne vor ajuta pentru următorul, care va fi unul dintre cele mai importante meciuri pentru noi, după o lungă perioadă de timp’, declarat Casillas la finalul partidei disputate la Salvador, capitala statului brazilian Bahia.

‘Nu a fost cel mai bun meci al meu, pentru că nu am fost la înălţimea aşteptărilor şi trebuie să facem faţă unor astfel de situaţii. Trebuie să ştim să primim criticile, aşa cum le voi şi primi, şi să mă concentrez asupra antrenamentelor pentru următorul meci. Nu am avut prea mult noroc la meciul cu Olanda, începând cu mine, pentru că jocul nu a decurs aşa cum mi-am dorit, mai ales pentru un debut la Mondial. Însă nu mai foloseşte la nimic să ne gândim la acest meci, ci trebuie să ne concentrăm asupra următoarei partide, cu Chile, şi să o câştigăm’, a adăugat el.

Portarul lui Real Madrid a făcut mai multe greşeli de plasament pe parcursul jocului cu Olanda, de care fotbaliştii batavi au ştiu să profite, reuşind până la final să înscrie de cinci ori în poarta celui supranumit ‘San Iker’, fiind considerat până nu demult ‘îngerul păzitor’ al buturilor Spaniei.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Selecţionerul Olandei, Louis Van Gaal, a recunoscut la finalul jocului cu Spania (5-1) că nu se aştepta la o victorie atât de categorică a elevilor săi în faţa campioanei mondiale en titre, în meciul de debut la CM 2014, disputat vineri seara la Salvador, capitala statului brazilian Bahia.

‘Ca să vă spun sincer, nu mă aşteptam să marcăm cinci goluri Spaniei. Maniera de a marca golurile era cea pe care o aşteptam, însă nu credeam că vom înscrie atât de multe. Am stabilit o strategie, iar jucătorii au executat acest plan cu devotament şi convingere. Nu am lăsat spaniolilor decât o singură ocazie, în prima repriză, când au avut un penalty, nu ştiu cât de meritat’, a spus Van Gaal la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei.

Viitorul antrenor al lui Manchester United a precizat că Olanda şi-a arătat potenţialul în ultimele partide de pregătire şi a subliniat că echipa sa a ştiut să se adapteze condiţiilor speciale din Brazilia.

‘La ultimele trei meciuri amicale am arătat că este foarte dificil să joci împotriva noastră. Ne-am asigurat că avem o echipă pregătită, pentru că în aceste condiţii climatice, cu umiditate şi căldură, trebuie să fii într-o condiţie fizică excelentă’, a adăugat Van Gaal.

Clasamentul Grupei B la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie):

loc echipa M V E Î GM-GP P
1 Olanda 1 1 0 0 5-1 3
2 Chile 1 1 0 0 3-1 3
3 Australia 1 0 0 1 1-3 0
4 Spania 1 0 0 1 1-5 0

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, consideră ‘absolut inexplicabil’ eşecul umilitor suferit de campioana mondială în faţa Olandei (1-5), vineri la Salvador, în partida de debut la actuala ediţie a Cupei Mondiale de fotbal.

‘Este absolut inexplicabil, nu mai am cuvinte… Sunt lucruri inexplicabile. Nu este o problemă fizică, ci faptul că optimismul Olandei din repriza secundă a coincis cu pesimismul nostru. Mă simt rău, însă am avut suficient curaj pentru a reacţiona. Au existat momente-cheie, precum acţiunea lui David Silva, care putea însemna golul al doilea pentru noi’, a spus Del Bosque la finalul jocului de pe Arena Fonte Nova din capitala statului Bahia.

Întrebat care a fost reacţia jucătorilor săi, după revenirea la vestiare, antrenorul Spaniei a precizat: ‘Avem o echipă de profesionişti, de băieţi buni, care ştiu ce este înfrângerea. Nu a existat nicio singură privire a unuia împotriva altuia. Când au venit la vestiare, singurul lor gând a fost dorinţa de a câştiga următorul meci’.

Del Bosque i-a luat, totodată, apărarea portarului Casillas, spunând că ‘nu caută vinovaţi’ după acest eşec, pentru că ‘înfrângerea nu aparţine unui singur jucător, ci întregii echipe’. 

‘Nu putem pune greşeala pe umerii unei singure persoane, cu atât mai puţin asupra lui Iker Casillas. Sunt conştient că este un moment foarte delicat pentru noi. Împreună va trebui să remediem lucrurile pentru următoarea partidă, împotriva Chile, şi să obţinem victoria’, a adăugat selecţionerul ‘La Roja’.

Olanda, finalista ediţiei trecute a Cupei Mondiale, şi-a luat revanşa după finala pierdută în prelungiri la turneul final din 2010, prin golurile marcate de Robin van Persie (44, 72), Arjen Robben (53, 80) şi Stefan De Vrij (64), golul de onoare al Spaniei fiind semnat de Xabi Alonso.

PROGRAM CM 2014 LIVE VIDEO aici:

Grupa C

Columbia – Grecia, la Belo Horizonte, ora 19.00

Arbitri: Mark Geiger (SUA) – Mark Sean Hurd (SUA), Joe Fletcher (Canada) – Alireza Faghani (Iran);

Grupa D

Uruguay – Costa Rica, la Fortaleza, ora 22.00

Arbitru: Felix Brych (Germania) – Mark Borsch (Germania), Stefan Lupp (Germania) – Victor Carrillo (Peru);

Grupa D

Anglia – Italia, la Manaus, ora 01.00

Arbitri: Bjorn Kuipers (Olanda) – Sander vanj Roekel (Olanda), Erwin Zeinstra (Olanda) – Walter Lopez (Guatemala);

Grupa C

Coasta de Fildeş – Japonia, la Recife, ora 04.00

Arbitri: Enrique Osses (Chile) – Carlos Astroza (Chile), Sergio Roman (Chile) – Alioum Alioum (Camerun).