CM 2014. Tricourile care au stârnit SCANDAL în Brazilia: Incită la turism SEXUAL

CM 2014. Brazilia este o ţară de multe ori etichetată prin cuvintele "mare, sex şi soare", iar Adidas a încercat să exploateze această percepţie, în perspectiva Campionatului Mondial de Fotbal pe care sud-americanii îl vor găzdui din luna iunie. Tricourile cu tentă umoristică lansate de marca germană nu au avut însă efectul scontat şi au stârnit proteste în Brazilia.

26 feb. 2014, 09:48
CM 2014. Tricourile care au stârnit SCANDAL în Brazilia: Incită la turism SEXUAL

Fabricantul german de echipament sportiv Adidas a anunţat, marţi, retragerea de la vânzare a unor tricouri cu un design îndoielnic pe care autorităţile braziliene le consideră că incită la „turism sexual” pe durata Cupei Mondiale de fotbal.

Difuzarea de către ziarele locale a acestor tricouri puse în vânzare de Adidas în Statele Unite în vederea Cupei Mondiale (12 iunie-13 iulie) a stârnit nemulţumire în Brazilia, de la reţelele de socializare până la conducerea statului.

Pe unul din aceste tricouri, inima care completează sloganul „I love Brazil” sugerează fesele inversate ale unei femei în lenjerie tanga. Pe un altul, o fotografie înfăţişând dosul unei femei de culoare în costum de baie, cu balonul în mână, este însoţită de inscripţia: „Looking to score” (caută să înscrii un gol), cu celebrul munte „Pâinea de zahăr” din Rio de Janeiro pe fundal.

Este inadmisibil ca o multinaţională de produse sportive cum este Adidas să vândă tricouri cu imagini şi fraze care leagă Brazilia de turismul sexual„, a precizat într-un comunicat ministrul brazilian al Politicilor pentru femei, Eleonora Menicucci.

Această campanie încurajează turismul sexual şi este lipsită de respect la adresa ţării noastre„, a adăugat ministrul.