CM 2022. Argentina, după accidentul cu Arabia Saudită din primul meci, se califică lejer în optimi. Polonia a trecut de Mexic la golaveraj

Argentina termină grupa C pe primul loc și va juca în optimi împotriva Australiei. Polonia va întâlni în optimi reprezentativa Franței.

30 nov. 2022, 23:06
CM 2022. Argentina, după accidentul cu Arabia Saudită din primul meci, se califică lejer în optimi. Polonia a trecut de Mexic la golaveraj

CM 2022. Polonia s-a calificat miercuri seara în optimile Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, deși a pierdut cu 2-0 în fața Argentinei. Mexic a câștigat cu 2-1 cu Arabia Saudită, însă a terminat doar pe locul 3, la egalitate de puncte cu Polonia, dar cu un golaveraj mai slab.

CM 2022. Surpriză în Qatar, Australia merge în optimi, Danemarca se întoarce acasă

Departajarea a fost foarte aproape să fie făcută de clasamentul fair-play, unde mexicanii au încasat 7 cartonașe galbele în trei meciuri, față de cele 5 încasate de polonezi. Golul din prelungiri al Arabiei Saudite a spulberat însă speranțele Mexicului.

Casele de pariuri scot din oferta Cupei Mondiale un tip de pariu după ce au apărut suspiciuni că fanii influenţează rezultatele

În clasamentul final al grupei C s-a impus Argentina (6 puncte), urmată de Polonia (4 puncte), Mexic (4 puncte) şi Arabia Saudită (3 puncte).

CM 2022, Grupa D: Franţa şi Australia s-au calificat în optimile competiţiei

Echipa naţională a Australiei a învins miercuri, scor 1-0, naţionala Danemarcei, şi s-a calificat pentru optimile Cupei Mondiale de fotbal. În aceeaşi fază a competiţiei a ajuns şi echipa Franţei, care a fost învinsă de Tunisia, scor 1-0.

Danemarca a avut o posesie mai bună în prima repriză, dar cei care au deschis scorul au fost fotbaliştii de la Antipozi, prin Mathew Leckie, în minutul 60. În minutul 71 arbitrul meciului a indicat penalti pentru Danemarca, dar tuşierul a intervenit arătând că a fost ofsaid, iar centralul a revenit asupra deciziei şi a lăsat jocul să continue. Victoria la limită a trimis Asutralia în faza eliminatorie a Cupei Mondiale din Qatar.

Franţa a pierdut meciul cu Tunisia, scor 0-1, dar s-a calificat şi ea mai departe. Africanii au avut un gol anulat, la Ghandri, în minutul 8, pentru ofsaid, însă au înscris prin Khazri, în minutul 58, golul unei victorii care nu i-a mai ajutat cu nimic.

Franţa a avut un gol al lui Griezmann anulat de VAR în prelungiri, pentru ofsaid, dar în clasamentul grupei, Les Bleus s-au clasat pe primul loc, cu 6 puncte, urmaţi de Australia (6 puncte), Tunisia (4 puncte) şi Danemarca (1 punct).