CM 2022. Elveţia a învins Camerunul la limită, 1-0. Urmează Brazilia-Serbia!

Selecţionata Elveţiei a învins echipa Camerunului cu scorul de 1-0 (0-0), joi, într-un meci desfăşurat pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

24 nov. 2022, 15:02
CM 2022. Elveţia a învins Camerunul la limită, 1-0. Urmează Brazilia-Serbia!

CM 2022. Echipa naţională a Elveţiei a învins joi, cu scorul de 1-0, echipa naţională a Camerunului, într-un meci contând pentru grupa G a Cupei Mondiale din Qatar 2022.

Elveţia a debutat cu dreptul la acest turneu final, în faţa unei echipa modeste a Camerunului, prin golul marcat de Breel Embolo (48), atacant născut în Camerun.

Africanii au controlat jocul în debutul partidei şi au avut şi câteva ocazii de gol, însă Sommer a fost de fiecare dată la post. Mbeumo (10) a şutat din unghi, Sommer a respins, iar Toko Ekambi a reluat peste poartă din drop. Hongla (30) a şutat şi el din unghi, dar Sommer a respins.

Camerunezii s-au stins treptat şi Elveţia a preluat iniţiativa, iar Sow a ratat mingea la 6 metri la centrarea lui Widmer (33). Castelletto (39) l-a blocat perfect pe Embolo în colţul careului mic, după care Elvedi (40) a reluat cu capul pe lângă ţintă din 6 metri. Ulterior e la fost imitat de celălalt fundaş central elveţian, Akanji (45+1).

”Nati” a dat lovitura după pauză (48), când Shaqiri a centrat de pe partea dreaptă, iar Embolo, rămas nemarcat la 7 metri, a reluat simplu în plasă.

CM 2022. Echipa antrenată de Rigobert Song a ripostat prin câteva acţiuni izolate, nesusţinute: Choupo-Moting (57) a tras din unghi în Sommer, apoi Anguissa a trimis o lovitură de cap, fără emoţii pentru Sommer (66).

”Leii neîmblânziţi” au fost tot mai apatici, au părut mai degrabă ”îmbânziţi”, resemnaţi, astfel că tot elveţienii au fost mai aproape de gol. Într-o fază similară cu cea de la deschiderea scorului (66), Shaqiri a centrat, iar Vargas a venit nemarcat, însă Onana a respins salvator. Anguissa a fost aproape de autogol (67), la un corner, Seferovic a ratat mingea la centrarea lui Rieder (82), Onana a apărat şutul lui Xhaka de la 20 de metri (89), iar Seferovic, scăpat singur, a fost blocat in extremis de Castelletto (90+5).

Fundaşul Collins Fai, fost la Dinamo Bucureşti, a fost unul dintre remarcaţii formaţiei cameruneze. Aceasta a fost prima confruntare dintre cele două echipe la nivel de reprezentative de seniori.

Camerunezii nu au mai câştigat un meci la Cupa Mondială din 2002 (1-0 cu Arabia Saudită), pierzând toate partidele la ediţiile din 2010 şi 2014.

În celălalt meci al grupei se vor înfrunta, tot joi, Brazilia şi Serbia (Lusail Stadium – Al Daayen, 21:00). Partidele din etapa a doua vor avea loc luni 28 noiembrie, Camerun – Serbia (Al Janoub Stadium – Al Wakrah, 12:00) şi Brazilia – Elveţia (Stadium 974 – Doha, 18:00).

PROGRAM CM 2022. Joi, Ronaldo şi Brazilia fac spectacol în Qatar

Unicul gol al meciului a fost marcat de Breel Embolo, în minutul 48. Embolo este născut chiar în Camerun şi a primit cetăţenia elveţiană în anul 2014.

ELVEŢIA: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, R. Rodriguez (Comert 90) – Freuler, Xhaka – Shaqiri (Okafor 72), Sow (Frei 72), Vargas  (Rieder 81) – Embolo (Seferovic 72). ANTRENOR: Murat Yakin

CAMERUN: Onana – Fai, Castelletto, N’Koulou, Tolo – Hongla (Ondoua 68), Gouet, Anguissa – Mbeumo (Ngamaleu 81), Choupo-Moting (Aboubakar 74), Toko Ekambi (Nkoudou 74). ANTRENOR: Rigobert Song

Cartonaşe galbene: Elvedi 64, Akanji 83 / Fai 36

Arbitri: Facundo Tello – Ezequiel Brailovsky, Gabriel Chade (toţi din Argentina) – Said Martinez (Honduras)

CM 2022. Primul duel al zilei de 24 noiembrie a avut și cea mai slabă asistență de până acum. În imagini se poate vedea cum numeroase sectoare ale arenei Lusail Stadium, pe care va avea loc și marea finală de pe data de 18 decembrie, erau goale.

Cu toate acestea, organizatorii au anunțat o asistență de 39.089 de spectatori din totalul de 40.000 de locuri. Potrivit datelor, meciul dintre Elveția și Camerun a avut cel mai mic număr de fani, fiind urmat de Mexic și Polonia: 39.369 de fani.

Meciul de deschidere, Qatar – Ecuador, a fost găzduit de stadionul Al-Bayt, care are o capacitate de 60.000 locuri. Numărul de spectatori anunțat – 67.372.

Victor Ciutacu ironizează Germania, umilită la CM după protestul „politically correct”: „Iepurașilor, vă luați banderolele curcubeu, poșetele și vă depuneți CV-uri la ONG-uri!”

A doua zi, Anglia și Iran s-au întâlnit pe stadionul Khalifa International, care are o capacitate de 40.000 de locuri, dar la meci au asistat, potrivit organizatorilor, 45.334 de oameni.

Senegal – Olanda s-a jucat pe un alt stadion de 40.000 de locuri, Al Thumama, dar asistența anunțată a fost de 41.721 de spectatori.

Același lucru la Statele Unite – Țara Galilor, de pe Ahmad Bin Ali, stadion cu o capacitate de 40.000 de locuri, în tribunele căruia ar fi fost 43.418 spectatori.

CM 2022. O româncă s-a îmbogățit după ce a pariat pe 1 pauză – 2 final la Germania – Japonia. Cât a câștigat

Germania era mare favorită la victorie în duelul de ieri, cu „samuraii albaștri”, având o cotă de 1,45 la victorie. Mulți pariori sunt suficient de inspirați să le dea calculele peste cap bookmakerilor și așa s-a întâmplat ieri, în România.

Astfel, o amatoare de pariuri din țara noastră a mers pe varianta pauză/final pentru disputa de la Doha și a ales să mizeze că „Mannschaftul” va conduce la pauză, dar va fi învinsă la final. Exact ce s-a întâmplat, Doan și Asano răsturnând în ultimul sfert de oră rezultatul stabilit la pauză, după penaltyul transformat de Gundogan.

Interesant e că românca a jucat două bilete de tip 1 pauză – 2 final la partida de aseară, cota oferită de casa de pariuri fiind de 80. Pe primul bilet a mizat 20 lei, pentru ca ulterior să plaseze o miză de 10 ori mai mare, 200 lei. În total, ea a câștigat 17600 de lei, dovedind o inspirație ieșită din comun.