CM 2022: Luis Enrique a fost demis de la naţionala Spaniei, Cristiano Ronaldo ameninţă că pleacă din Qatar

Campionatul Mondial de fotbal nu iartă selecţionerii care au pierdut prematur. Nici vedetele ca Ronaldo nu se simt bine, dar supărarea nu va avea efecte ataât timp cât rezerva care l-a înlocuit a marcat de trei ori în poarta Elveţiei.

08 dec. 2022, 14:38
CM 2022: Luis Enrique a fost demis de la naţionala Spaniei, Cristiano Ronaldo ameninţă că pleacă din Qatar

CM 2022. Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a anunţat oficial, joi, plecarea lui Luis Enrique din postul de selecţioner naţional, după dezamăgirea provocată de eliminarea La Roja în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022, informează EFE.

RFEF a decis să pună capăt colaborării cu Luis Enrique, al cărui contract era valabil până la finalul competiţiei din Qatar, propunându-şi „să înceapă un nou proiect” la prima reprezentativă a Spaniei fără antrenorul asturian, „cu obiectivul de a continua creşterea realizată în ultimii ani”.

Spectacol total la Mondial! Spania, eliminată de Maroc. Portugalia a spulberat Elveția, cu Ronaldo pe bancă. Înlocuitorul lui CR7, omul meciului. Cum arată sferturile de la CM 2022

„Federaţia doreşte să mulţumească pentru munca depusă lui Luis Enrique şi întregul său staff tehnic la cârma primei reprezentative în ultimii ani”, se precizează în comunicatul difuzat de RFEF.

Marele favorit la succesiunea lui Luis Enrique este Luis de la Fuente, actualul antrenor al selecţionatei Under-21 a Spaniei, care lucrează în cadrul RFEF din 2013. Pe parcursul acestor ani, el a antrenat selecţionatele spaniole Under-18, Under-19, Under-21, precum şi echipa olimpică a ţării sale, care a disputat finala JO de la Tokyo (pierdută în faţa Braziliei).

Spania a fost eliminată surprinzător de Maroc în optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022, nord-africanii impunându-se cu 3-0 la loviturile de departajare.

CM 2022: Cristiano Ronaldo amenință că părăsește Cupa Mondială din Qatar


Cristiano Ronaldo, starul selecţionatei Portugaliei, a ameninţat că va părăsi Cupa Mondială de fotbal din Qatar, fiind nemulţumit de statutul de rezervă la meciul cu Elveţia (6-1), din optimile de finală ale competiţiei, informează cotidianul portughez Record.

Conform publicaţiei lusitane, Ronaldo s-a înfuriat când a fost anunţat că va fi doar rezervă împotriva Elveţiei şi a avut o ceartă aprinsă cu selecţionerul Fernando Santos. Ba mai mult, el a ajuns să ameninţe că părăseşte Cupa Mondială.

Mirel Rădoi a demisionat de la Universitatea Craiova. Scandal monstru în Bănie: atac la adresa lui Sorin Cârţu
Celebrul atacant i-a reproşat lui Fernando Santos a cedat presiunii opiniei publice, după ce 70% dintre portughezi s-au exprimat în favoarea excluderii lui Ronaldo din primul unsprezece, într-un sondaj realizat de A Bola, şi că prin această decizie îl expune direct în mijlocul furtunii. Lucru care s-a şi întâmplat, Ronaldo fiind înconjurat de o „armată” de fotoreporteri care au încercat să surprindă orice gest al lui CR7, în ciuda faptului că pe teren echipa portugheză a făcut cel mai bun său joc la Cupa Mondială, iar înlocuitorul lui Ronaldo în unsprezecele de start, Goncalo Ramos, a fost marele protagonist al meciului, reuşind o triplă în faţa elveţienilor.

CM 2022 Povestea a început însă la meciul din faza grupelor dintre Portugalia şi Coreea de Sud. În minutul 65, la scorul de 1-1, Fernando Santos a decis să facă o triplă înlocuire, scoţându-l de pe teren pe Ronaldo, care a avut o reacţie controversată. „Te grăbeşti al naibii să mă înlocuieşti”, i-ar fi reproşat atacantul, ale cărui cuvinte au fost preluate de presa portugheză. Furia a fost mai mult decât evidentă, iar reacţia selecţionerului portughez nu a întârziat să apară. „Am văzut imaginile schimbării lui Cristiano şi nu mi-a plăcut deloc reacţia sa”, a declarat Santos la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Elveţia, potrivit Agerpres.

Potrivit Record, Ronaldo a ameninţat că va pleca, în timpul unei discuţii pe un ton ridicat cu antrenorul (pe care Federaţia portugheză o neagă însă). În plus, mass-media lusitană asigură să starul şi-a reconsiderat poziţia la scurt timp, fiind conştient de importanţa momentului şi de consecinţele devastatoare pe care le-ar putea avea plecarea sa asupra naţionalei ţării sale.

Înaintea startului Cupei Mondiale din Qatar, Cristiano Ronaldo şi-a reziliat contractul cu clubul englez Manchester United, după un interviu în care i-a criticat dur pe conducătorii grupării de pe Old Trafford şi pe antrenorul Erik ten Hag, care l-a ţinut mai mult pe banca de rezerve pe portughez de la debutul sezonului.