CM 2022: Maroc şi Croaţia s-au calificat în optimi. Belgia, eliminată

Belgia s-a clasat pe locul trei, cu patru puncte, şi este eliminată din competiţie, la fel ca ultima clasată, Canada, care nu a obţinut niciun punct.

01 dec. 2022, 19:44
CM 2022: Maroc şi Croaţia s-au calificat în optimi. Belgia, eliminată

CM 2022:  Reprezentativele Marocului şi Croaţiei s-au calificat, joi, în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar, încheind Grupa F pe primele două poziţii.

În ultima etapă a grupei, Maroc a învins cu scorul de 2-1 Canada. Au marcat Ziyech ‘4 şi En Nesyri ’23 pentru marocani, respectiv Aguerd ’41 (autogol) pentru Canada.

CM 2022. Argentina, după accidentul cu Arabia Saudită din primul meci, se califică lejer în optimi. Polonia a trecut de Mexic la golaveraj
Croaţia a remizat cu Belgia, scor 0-0, într-un meci la care Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă. Maroc a încheiat grupa pe primul loc, cu 7 puncte, iar pe doi a terminat Croaţia, cu 5 puncte.

Belgia s-a clasat pe locul trei, cu patru puncte, şi este eliminată din competiţie, la fel ca ultima clasată, Canada, care nu a obţinut niciun punct.

CM 2022. Surpriză în Qatar, Australia merge în optimi, Danemarca se întoarce acasă

CM 2022: FIFA a deschis o procedură disciplinară după scandările homofobe ale suporterilor Mexicului

FIFA investighează comportamentul suporterilor mexicani, în urma eliminării naţionalei ţării lor de la Cupa Mondială 2022, Federaţia de fotbal din Mexic anunţând joi că fanii săi sunt acuzaţi de scandări homofobe, informează DPA.

Mexicul s-a oprit în faza grupelor la Mondialul din Qatar, deşi a reuşit să învingă miercuri Arabia Saudită (2-1).

„Comisia de disciplină a FIFA a deschis o procedură împotriva Federaţiei mexicane de fotbal, din cauza scandărilor suporterilor mexicani în timpul meciului dintre Arabia Saudită şi Mexic, disputat pe 30 noiembrie la Cupa Mondială”, precizează FIFA într-un comunicat.

Federaţia internaţională de fotbal declanşase deja o anchetă pentru acelaşi tip de scandări, după prima partidă a Mexicului la CM 2022, împotriva Poloniei.

Potrivit presei mexicane, Federaţia de la Ciudad de Mexico riscă acum o sancţiune mai severă.

FIFA a mai anunţat joi că deschis o procedură împotriva Federaţiei tunisiene de fotbal, după ce un individ a pătruns pe teren în cursul meciului cu Franţa, disputat miercuri. Tunisia a părăsit la rândul ei competiţia, în ciuda unei victorii de prestigiu în faţa campionilor mondiali (1-0).

CM 2022: Cristiano Ronaldo a revenit la antrenamentul selecţionatei Portugaliei

Starul Cristiano Ronaldo a revenit joi la antrenamentul selecţionatei Portugaliei, după ce miercuri a efectuat „un program specific de recuperare”, aşa cum a anunţat federaţia din ţara sa, însă este incert pentru meciul cu Coreea de Sud, ultimul pe care lusitanii îl vor disputa în Grupa H a Cupei Mondiale de fotbal, ediţia 2022.

Portugalia, deja calificată în optimile de finală, are nevoie de un egal în faţa sud-coreenilor pentru a-şi asigura primul loc în grupă şi a evita astfel o confruntare cu Brazilia.

Selecţionerul portughez Fernando Santos a declarat joi, în cursul unei conferinţe de presă că Ronaldo are „50% şanse” să fie prezent pe teren la meciul de vineri, de pe Education City Stadium din Doha.

„Vom vedea dacă Ronaldo va juca. Depinde şi de modul în care se va simţi după antrenamentul de astăzi. Dacă va fi suficient de bine din punct de vedere fizic, va juca. Avem însă un plan şi pentru situaţia în care nu va fi disponibil”, a spus Santos.