CM 2022: Serbia – Camerun 3-3, o nouă nebunie de meci în Qatar

Camerunul a remizat 3-3 cu Serbia, africanii reuşind să revină de la 1-3. În ultimul său meci din Grupa G, Camerunul va înfrunta Brazilia pe 2 decembrie, iar Serbia va întâlni Elveţia.

28 nov. 2022, 16:23
CM 2022: Serbia – Camerun 3-3, o nouă nebunie de meci în Qatar

CM 2022: Echipa naţională a Camerunului a terminat la egalitate luni, scor 3-3, meciul disputat în compania Serbiei, în cadrul grupei G de la Cupa Mondială din Qatar 2022.

Camerun a deschis scorul prin Castelletto, în minutul 29, dar Serbia a întors rezultatul până la pauză, înscriind în minutele de prelungire prin Pavlovic (min. 45+1) şi Sergej Milinkovic-Savic (45+3). După pauză, Mitrovic a marcat pentru 3-1 în minutul 53 şi meciul părea jucat, dar camerunezii au egalat în numai trei minute. Mai întâi a scris Aboubakar (min. 63), apoi Choupo-Moting (min. 66) şi cu scorul final Camerun – Serbia 3-3, ambele echipe au şanse minime să mai continue în faza eliminatorie a Cupei Mondiale.

Fabulos! Câte echipe vor participa la Campionatul Mondial din 2026. Încă o mână întinsă pentru România
CAMERUN: Espassy – Fai, Castelleto, N’Koulou, Tolo – Anguissa (Gouet 81), Kunde (Ondoua 67), Hongla (Aboubakar 55) – Mbeumo (Nkoudou 81), Choupo-Moting, Toko Ekambi (Bassogog 67). SELECŢIONER: Rigobert Song

SERBIA: V. Milinkovic-Savic – Milenkovic, Veljkovic (Babic 76), Pavlovic (Mitrovic 55) – S. Milinkovic Savic (Grujic 78), Zivkovic (Radonjic78), Lukic, Maksimovic – Tadic, Mitrovic, Kostic (Kostic 90+2). SELECŢIONER: Dragan Stoikovic

Cartonaşe galbene: N’Koulou, Bassogog 30 / Jovic 45+4, Milenkovic 90+3

 

Arbitri: Mohammed Abdulla – Mohamed Al Hammadi, Hasan Al Mahri (toţi din Emiratele Arabe Unite) – Ning Ma (China)

Campionatul Mondial 2022: Spania-Germania se termină la egalitate,1-1, iar nemţii sunt la mâna spaniolilor pentru a ieşi din grupe
CM 2022:  Selecţionerul Rigobert Song a explicat excluderea din lot a portarului Andre Onana, înaintea meciului terminat la egalitate de Camerun cu Serbia (3-3), luni în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, prin faptul că ”echipa este deasupra individualităţilor”, transmite EFE.

Andre Onana, portarul titular al naţionalei Camerunului, a fost exclus din lotul „Leilor neîmblânziţi” înaintea meciului cu Serbia, conform unei surse din cadrul Federaţiei cameruneze de fotbal (Fecafoot).

”Poziţia portarului este foarte importantă. Suntem într-un turneu dificil şi ştiu ce trebuie să fac, şi anume să mă asigur că echipa este mai presus de individualităţi. Onana a vrut să plece şi am acceptat. Sunt 26 de jucători în această echipă care lucrează împreună pentru această competiţie şi vrem să arătăm acel spirit de disciplină şi respect. Suntem aici pentru a dovedi asta. Este un mare portar, dar ne concentrăm pe echipă. Trebuie să te adaptezi la disciplina echipei. Dacă nu o poţi face, dacă nu te poţi adapta la ceea ce cerem noi acestei echipe, cred că este necesar să te dai deoparte şi să-ţi asumi responsabilitatea. Echipa este mai importantă decât individualităţile”, a spus Song, la conferinţa de presă de după meciul cu Serbia.

Camerunul a remizat 3-3 cu Serbia, africanii reuşind să revină de la 1-3. Pentru ”leii neîmblânziţi” au marcat Jean-Charles Castelletto (29), Vincent Aboubakar (63) şi Eric Maxim Choupo-Moting (66), în timp ce Strahinja Pavlovic (45+1), Sergej Milinkovic-Savic (45+3) şi Aleksandar Mitrovic (53) au înscris golurile Serbiei.

”Am văzut jucătorii noştri reacţionând foarte bine şi îi felicit pentru asta. Ceea ce învăţăm din acest joc este că avem capacitatea de a reacţiona. Avem o echipă care depăşeşte adversităţile şi asta este foarte important; ne dă o nouă dimensiune pentru următorul joc…. Cred cu fermitate în jucătorii mei şi ştiu că putem fi mai buni decât am fost astăzi. Împotriva Elveţiei am arătat ceva din ceea ce putem face, dar astăzi a fost mai bine şi ne îmbunătăţim jocul. Sunt jucători tineri şi avem nevoie de timp pentru a progresa, deşi nu prea avem”, a adăugat Song.

La Inter Milano, antrenorul Simone Inzaghi i-a folosit la început alternativ pe Andre Onana şi Samir Handanovic, slovenul jucând în campionatul Italiei, iar camerunezul în Liga Campionilor, înainte ca portarul african să se impună ca titular, începând din luna octombrie, în cele două competiţii. În ultimul său meci din Grupa G, Camerunul va înfrunta Brazilia pe 2 decembrie.