Fabulos! Câte echipe vor participa la Campionatul Mondial din 2026. Încă o mână întinsă pentru România

Încă o mare șansă pentru România, de a se califica la Campionatul Mondial de Fotbal. Numărul echipelor participante va fi crescut considerabil.

26 nov. 2022, 23:25
Fabulos! Câte echipe vor participa la Campionatul Mondial din 2026. Încă o mână întinsă pentru România

Următorul Campionat Mondial se va desfășura în SUA, în anul 2026, când se vor împlini 28 de ani de la ultima participare la a naționalei României la competiția supremă.

Șefii de la FIFA au simțit că e rost de încasări și mai mari prin intermediul competiției, motiv pentru care au decis ca numărul de echipe participante să fie extins. Dacă numărul de echipe din 2022, din Qatar pare mare, ei bine, peste patru ani va fi suplimentat cu încă 16 naționale.

Astfel, din 2026, Cupa Mondială se va transforma într-un fel de Eurovision. Nu mai puțin de 48 de echipe vor juca la CM 2026. La CM 2022 evoluează 32.

La prima ediție, din 1930, au participat 13 echipe. Ulterior, numărul de participante a crescut la 16, 24 și 32.

Faptul că numărul de echipe va fi suplimentat va reprezenta încă o mână întinsă pentru echipa națională a României, ai cărei suporteri tot speră…

 

Incredibil ce poate să spună președintele FRF, Răzvan Burleanu

 

Până la Mondialul din 2026, Răzvan Burleanu, președintele FRF, promite un 2023 excelent pentru echipa națională.

Reprezentativa noastră a retrogradat în a treia divizie valorică a Ligii Națiunilor, dar președintele FRF anunță că aceiași jucători vor reuși, la anul, să obțină calificarea la turneul final din 2024, găzduit de Germania.

„Ținând cont de faptul că nu avem acces la fonduri publice, a trebuit să ne întărim foarte mult relația cu mediul privat. De aceea, putem spune că este o reușită dacă comparăm 2021 cu 2014: am reușit să dublăm bugetul Federației Române de Fotbal. Am plecat de la o cifră de afaceri de 12 milioane de euro și am depășit, în 2021, 25 de milioane de euro.

Dacă ne uităm la veniturile pe care le facem din sponsorizări, publicitate și licențiere, veniturile în 2014 erau de doar 1,5 milioane de euro. În 2021 am atins deja 7,4 milioane de euro. Anul acesta vom fi în creștere, anul viitor suntem siguri că vom atinge deja 9 milioane. Pe lângă aceste venituri, ca și fotbal facem venituri din drepturile TV și din ticketing.

Suntem pe un trend bun, în sensul în care avem o generație tânără de jucători. De cele mai multe ori în fotbal, media vârstei celor care reușesc să performeze la un nivel înalt este de 27 de ani. Noi astăzi suntem la 25-26 de ani, ceea ce înseamnă că anul viitor ar trebui să fie și anul nostru. Asta ar însemna o calificare la Campionatul European cu naționala de seniori și apoi să putem să revenim într-o elită mondială”, a declarat Răzvan Burleanu.