CM 2022 Qatar. SUA – Țara Galilor, 1-1. Succesul starurilor americane, confiscat de un penalty executat de Bale

Primul meci al Grupei B a Mondialului din Qatar 2022, SUA vs. Țara Galilor, s-a încheiat 1-1, luni seara. 

21 nov. 2022, 23:09
CM 2022 Qatar. SUA – Țara Galilor, 1-1. Succesul starurilor americane, confiscat de un penalty executat de Bale

Weah a deschis scorul pentru americani în minutul 36, dintr-o acțiune superbă a americanilor, un schimb de pase rapid cu Christian Pulisic autor al assistului. Astfel, Statele Unite au plecat cu avantaj la pauză.

Bale a egalat în minutul 82, din penalty, iar meciul s-a încheiat 1-1.

SUA și Țara Galilor mai sunt în grupă cu Anglia, lider după victoria bifată în fața Iranului, cu 6-2. pe 25 noiembrie, Anglia va juca împotriva SUA, iar galezii cu iranienii.

Ambele echipe au avut ocazii mari. Dacă galezii au încheiat cu zâmbetul pe buze pentru că au reușit să obțină un punct și astfel, pot visa în continuare la trecerea de grupe, frustrarea americanilor este mare, în urma remizei. SUA a dominat o mare parte din meci, iar lotul este mult mai valoros față de cel cu care s-a prezentat la edițiile precedente.

Lotul americanilor este evaluat la 270 de milioane de euro și cuprinde jucători precum Christian Pulisic (Chelsea), Giovanni Reyna (Dortmund), Brenden Aaronson (Leeds), Weston McKennie (Juventus), Tyler Adams (Leeds), Sergino Dest (AC Milan), Yunus Musah (Valencia) etc.

 

SUA vs. Țara Galilor, 1-1. Echipele de start, Qatar CM 2022

 

SUA (4-3-3)

Turner – Dest (Yedlin), Zimmerman, Ream, Robinson – McKennie (Aaronson), Adams, Musah (Acosta) – Weah (Morris), Sargent (Wright), Pulisic.

Țara Galilor (3-4-3)

Hennessey – Mepham, Rodon, Davies – Roberts, Ampadu (Morrell), Ramsey, Williams (Johnson) – Wilson (Thomas), Bale, James (Moore).