CM Qatar 2022: Senegal – Olanda, 0-2. „Portocala Mecanică” a învins entuziasmul africanilor, care au ratat ocazii imense, fără Sadio Mane pe teren

Olanda a obținut prima victorie de la Campionatul Mondial, după un duel crâncen. Naționala lui Louis van Gaal a fost în repetate rânduri depășită, dar a reușit să-și găsească forța pe final.

21 nov. 2022, 20:13
CM Qatar 2022: Senegal – Olanda, 0-2. „Portocala Mecanică” a învins entuziasmul africanilor, care au ratat ocazii imense, fără Sadio Mane pe teren

A fost spectacol total luni seara, în Grupa A, de la Mondialul din Qatar. Senegal și Olanda (Țările de Jos) au ratat la foc automat. Surpriza a venit din partea africanilor, care au dominat o mare parte a jocului. Naționala lui Sadio Mane, absent din cauza unei accidentări, a avut cea mai mare parte a ocaziilor.

Totuși, trupa lui Louis van Gaal a reușit să înscrie pe final, prin uriașul Cody Gakpo, în minutul 84. Atacantul a punctat printr-o lovitură de cap. A fost lăsat nemarcat, iar portarul advers a ieșit prost pe centrare. Arbitrul a stabilit opt minute de prelungiri, iar africanii s-au năpustit asupra olandezilor. Au urmat noi ocazii ratate, iar „Portocala Mecanică” a fructificat pe contraatac. Astfel, noul intrat, Davy Klaasen, a înscris pentru 2-0 și a spulberat speranțele campioanei Africii.

15 – 10 a fost raportul ocaziilor pentru Senegal, potrivit statisticienilor.

 

Senegal vs. Olanda, 0-2. Echipele de start

 

Senegal (4-3-3)

Mendy – Sabaly, Koulibaly, Cisse, Diallo (Jakobs) – Mendy, Gueye, Kouyate (Gueye) – Diatta (Jackson), Dia (Dieng), Sarr.

Olanda (5-3-2)

Noppert – Dumfries, de Ligt, van Dijk, Ake, Blind – Berghuis (Koopmeiners), de Jong, Bergwijn (Klaassen) – Janssen (Depay), Gakpo (de Roon).

 

Cum arată clasamentul din Grupa A

 

După 0-2 pentru Olanda, prima etapă a meciurilor din Grupa A de la Mondial s-a încheiat. Etapa a doua se va disputa peste patru zile, pe 25 noiembrie.

Olanda se va duela cu Ecuador vineri, iar Senegal cu Qatar.

Ieri, în meciul de deschidere a turneului, Ecuador s-a impus fără probleme în fața statului-gazdă, cu 0-2.

Astfel, Ecuador este lider în grupă, cu 3 puncte, urmată de Olanda, cu 3 puncte, Senegal pe poziția a treia, cu 0 puncte și Qatar, fără punct.