CNA a decis cea mai dură sancţiune din ultimii ani. Zece minute de suspendare pentru Antena 1 după derapajele de la Acces Direct

CNA a decis o suspendare de 10 minute a emisiei Antenei 1, pentru derapajele grave din ediţiile "Acces Direct" în care a fost tratat cazul gemenilor căzuţi de la etajul zece al unui bloc din Ploieşti.

30 sept. 2021, 19:32
CNA a decis cea mai dură sancţiune din ultimii ani. Zece minute de suspendare pentru Antena 1 după derapajele de la Acces Direct

CNA a decis cea mai dură sancţiune din ultimii ani. Antena 1 trebuie să difuzeze la ora de maximă audienţă textul deciziei CNA în ziua în care este anunţată oficial de sancţiune. Practic, pe post va rula, între 19:00 şi 19:10, textul sancţiunii de la CNA, anunţă Pagina de Media.

CNA a decis cea mai dură sancţiune din ultimii ani

Cazul a ajuns pe masa CNA şi a fost criticat dur de membrii forului audiovizual, care s-au declarat chiar şocaţi de cele petrecute în platou. Acces Direct a prezentat pe larga cazul gemenilor căzuţi de la etajul zece al unui bloc din Ploieşti, la începutul acestei luni. Mama celor doi gemeni a fost acuzată dur, iar la un moment dat a cedat psihic şi a spus, în direct, că vrea să se sinucidă!

„Un post de televiziune nu trebuia să îşi calce în picioare misiunea şi anumite linii ale decenţei. Modul în care s-a susţinut dialogul şi emisiunile cu acei sărmani oameni a fost o atidunine plină de cruzime. Reacţiile moderatorului au fost crude. Nu pentru asta a primit Antena 1 licenţă”, a  afirmat cel care a propus sancţiunea, Valentin Jucan.

Mirela Vaida, salariu uriaş la „Acces Direct” şi „Te cunosc de undeva”. Cu câţi bani o plăteşte Antena 1

În emisiunile respective, mama gemenilor a fost acuzată că şi-ar fi omorât copiii. Mama gemenilor a fost pusă la zid de rude, de invitaţi, dar şi de Mirela Vaida. S-a indus în repetate rânduri ideea că mama şi-ar fi omorât copiii, iar Mirela Vaida chiar a mers pe ideea că vinovat de moartea celor doi micuţi ar fi chiar fratele acestora, în vârstă de cinci ani! „Există oare – mi se face pielea de găină gândindu-mă doar că ar putea fi posibil aşa ceva – posibilitatea ca cel mare, băiatul de 5 ani, să fi favorizat căderea acestor doi copii mai mici? Din gelozie, de invidie, de ce se întâmplă între fraţi? Sunt doar ipoteze”, a spus Mirela Vaida.