CNA a decis prelungirea licenței audiovizuale pentru Nașul Tv. Radu Moraru: „Masca aia nu te salvează. Poporul a fost mințit”

Consiliul Național al Audiovizualului a votat prelungirea licenței audiovizuale pentru Nașul Tv, în ciuda faptului că postul a recidivat de mai multe ori cu teorii ale conspirației și a primit nu mai puțin de 9 amenzi în ultimul an.

08 feb. 2021, 15:54
CNA a decis prelungirea licenței audiovizuale pentru Nașul Tv. Radu Moraru: „Masca aia nu te salvează. Poporul a fost mințit”

Radu Moraru și-a susținut în continuare teoriile care i-au adus amenzile. „Masca aia nu te salvează de nimic. Nici de viruși, nici de bacterii. Poporul a fost mințit multe luni”, spus el.

Ce spune Moraru despre ce a zis și pe post:

„Aici se pune întrebarea dacă ne-a luat Covidu mințile. Sigur, ne-a afectat pe toți Covid și sigur am jignit și am fost mult prea virulent. Uneori, ziariștii pot fi contondenți, pot da tușe mai groase”.

După discuțiile cu membrii CNA, Radu Moraru a reușit să obțină licența pentru alți nouă ani.

Radu Moraru a precizat în ședința CNA că toate amenzile au fost achitate și că în total a plătit 115 mii de lei. Mai exact, 24 de mii de euro.

Cei care au fost împotriva prelungirii licenței sunt Radu Herjeu și Cristina Pocora. Dorina Rusu a votat inițial pentru, apoi a părut că se răzgândește, însă și-a menținut poziția.

Declarațiile lui Radu Moraru din timpul ședinței CNA:

„E o ședință istorică. Iată, în această formulă, Consiliul nu va mai fi. Mă bucur că am rămas pe ordinea de zi. Mai pică Guvernul, nu mai e Parlamentul. Cine știe ce se mai întâmplă.

E o prelungire de licență, au trecut 9 ani de zile, au zburat. Au fost ani foarte grei, dar cred că noi ne-am făcut datoria și am rămas cu un public fidel. Am înțeles că a crescut acest public, avem fani care ne urmăresc în toată lumea, ne urmăreau pe Facebook, Instagram, Twitter, Telegram. S-a diversificat piața de când am luat licența.

Deși a fost greu, deși de multe ori am regretat timpul pe care l-am petrecut cu această televiziune frumoasă, nu mi-a părut rău că am făcut-o. Dar am făcut multe sacrificii, și personale și în familie pentru a rezista pe piață, fără a cere bani Guvernului sau statului. Am fost ajutați și de fanii noștri, de acționarii noștri care sunt mulți.

Păstrăm ce am depus la CNA, practic e și noua grilă de programe, din care păstrăm aceleași emisiuni. Am avut și niște probleme în interiorul televiziunii, care ne-au ținut ocupați cu procese, dar acum sunt toate finalizate și am câștigat. Am avut niște probleme personale cu colegii noștri. Cristina Pânzaru, care era director de programe, nu mai este printre noi. Colega cealaltă nu a putut veni astăzi din cauza unor probleme medicale.

Suntem puțini, a fost o perioadă cumplită pentru presă și televiziune. Eu am rămas în Canada pentru luni bune, dar am supraviețuit, am reușit să plătim dările către bugetul de stat. Am reușit să nu concediem pe nimeni și păstrăm colaborările noastre. Am reușit să facem emisiuni noi, am reușit să fim în regulă cu amenzile CNA, plățile pe care le-am avut de efectuat, le-am efectuat pe toate.

Regret plecarea domnului Radu Herjeu, chiar dacă am avut contre, au fost constructive. Îmi pare rău de domnul Cristea, care a plecat dintre noi, și mă gândesc câte contre am avut și devenise în ultima perioadă un mare fan al televiziunii noastre, îmi trimitea textele pe care le scria. Doamna Rusu pleacă, dar poate că revine”.